Eleştiri Yerine Desteğini Arttır

Adana Demirspor , son iki haftadır önüne altın tepsi ile sunulan ziyafeti geri çeviriyor ve ilk 6 içerisinde yerini sağlamlaştıramıyor üstelik ligin bitmesine 4 hafta kalmışken..

Sinir bocuzu bir durum...

Esasında yabancı olmadığımız da bir durum desem yanlış olmaz..

Neyse bu haftaya dönelim...

Üstümüzde yer alan Ümraniyespor ve Gazişehir FK'nın puan kaybettiği bu hafta Adana Derbisine çıkan Adana Demirspor sahada baskılı oynamaya çalışan ama kaybetmemeye endeksli bir takım görüntüsü çizdi. Yakalanan gol fırsatlarını cömertçe harcayan Mavi Şimşekler, 90 dakika boyunca sahada play off için gerekli güç ve isteği yansıtamadı ama maçı da vermedi.

İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan ve topa daha çok hakim olmak isteyen Ümit Özat son değişiklik hakkını 66. dakikada Berk-Kage değişikliği ile kullanması maçın kaderini değiştirdi. Haftalardır oyuna dokunuşu ile maçı döndüren Ümit Özat, bu hamle ile biraz sonra 10 kişi kalacağını elbette bilemezdi. Son oyuncu değişikliği ile birlikte maça yeni giren Levent Ayçiçek yere yığılınca Adana Demirspor maçın son 25 dakikasını 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı ve buna rağmen de rakip kalede etkili ataklar sergiledi... Ama olmayınca olmuyor. Adana Derbisinden bizim için mükemmel olacak 3 puanı çıkartmak, hele ki rakiplerin puan kaybettiği haftada nasip olmadı.

Ümit Özat bu Altay ve Adanaspor maçlarında kenar yönetiminde sorunlu gibi görünse de, esasında bizde kredisi mevcut görünmesi gerekiyor. Zira onun takımın başına geldiği süreç ve devraldığı takım kondisyonu resmen 3.lig takım görüntüsündeydi. Takımı devraldığında takım maçın son yarım saatini çıkartamıyor , neticede son 15 dakikalarda yediğimiz gollerle puanlar ve maçlar kaybediliyordu.

Muhakkak son iki maçın muhasebesini ve öz eleştirisini Ümit Hoca yapacaktır, ancak sosyal medyadan yapılan mesnetsiz, ağır eleştirilerinde artık son bulması gerekiyor. Bu tip ağır eleştiri ve yermelerin ne takıma ne de kalan son 4 müsabakada bize faydası var.


Ümit Özat, Adana Demirspor'un başındayken;

Lig Maçı:10
Galibiyet: 5
Beraberlik: 4
Mağlubiyet: 1
Atılan Gol:15
Yenilen gol:7
Averaj:+8
Kazanılan Puan:19

AYNI TAKIMLA SAHAYA ÇIKAMAYAN HOCA
Sakatlık ve cezalardan dolayı hoca aynı 11 ile asla oynayamadı, eksikliğini hissettiğimiz oyuncuların başında  Kosecki, Traore, Rassoul, Hakan Bilgiç ve Kaan Kanak geliyor.

Ortasahamızın dinamolarından Erdal Öztürk ise Adanaspor maçında gördüğü sarı kart yüzünden haftaya oynanacak Boluspor deplasmanında takımdaki yerini malesef alamayacak.

Son olarak,

Oyun kurgusu ve saha kenarında bana güven veren Ümit Hocamızın , kalan 4 müsabakadan play off için yeterli puanları toplayacağından şüphem yok. Kalan 4 tane 90 dakika için eleştrilerimizi bir kenara bırakarak takıma desteğimizi nasıl arttıracağımızı düşünebilirsek bu takım playoff oynar ve o finallerden de çıkar!

Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News