Tüm şehir ayağa kalkmalı

Adana Demirspor camiasında sezon öncesindeki kongre ve Murat Sancak'ın başkan olmasının ardından yaşanan rehavet ve zaten şampiyon biz olacağız söylemleri az daha felaketle sonuçlanacaktı. Harcanan milyonlar ve göklere çıkarılan umutlar yeşil çimlerin üzerinde eridikçe eridi ve önce ilk 2'den direk şampiyonluk gitti, arkasından play off'lara son düdükte kalabildik , ve esasen play off'lara kalmamız mucize eseri de diyebiliriz.

Şimdi önümüzde bir kuvvetli ışık belirdi. Murat Sancak'ın kongrede ve stadyumda "Sabır edin, sabır,sabır,sabır.. Şampiyon olursak ne ala.." diyerek temkinli yaklaştığı ama içten içe beslediği o umutlar şimdi MASMAVİ oldu. Bu hedefe ulaşmak için önümüzde Hatayspor maçı var. Ligin kuvvetli, organize olan ekibi... Ziraat Türkiye Kupasında tecrübeli gibi dursa da bizim camia olarak Play Off tecrübemizin önünde bile duramazlar. Çarşamba günü oynanacak ilk müsabakada patronun kim olduğunu daha sahaya ilk adımları attıklarında anlamaları gerekiyor ve bunu yapacak tribün zaten yerinde olacak ve stadyumun bulunduğu Reşatbey mevkisi 90 dakika korkunç bir gürültüye maruz kalacak.

Bunu yapacak yürek de var, tecrübe de..

Şehrin ayağa kalkması, cadde ve balkonların Mavi-Lacivert bayraklarla süslenmesi gerekiyor. Şampiyonluk sadece sahada mücadele etmekle olmaz. İnanmak gerekiyor, inandırmak gerekiyor. Şehrin üzerinde uçan kuşun bile "Bu şehir şampiyonluğa oynuyor" demesi gerekiyor. Bu noktada Belediyelerimiz başta olmak üzere, protokol tribünümüzün de güçlü olması gerekiyor.

Haydi ilk adım Çarşamba günü, rakibimiz Hatayspor... İçerde ki ilk maçımızda işi bitirmeliyiz. Şehr-i Adana ayağa kalkmalı, istediği şampiyonluğu söke söke almalı.

Bunu yapacak yürek de var, tecrübe de..

Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News