Ümit Özat beIN Sports'a Röportaj Verdi.

Adana Demirspor'umuzun Teknik Direktörü Ümit Özat, beIN Sports'a verdiği röportajda Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında konuştu.

"İNŞALLAH BU SEZON SÜPERLİGE ÇIKACAĞIZ"
Ümit Özat "Adana Demirspor ile süperlige çıkmak istiyorum. Adana Demirspor süperligden 25 yıldır uzakta çeyrek asır.. İnşallah bu sezon sonlandıracağız bu hasreti. Taraftarlarımız yanımızda olsun bize yeter.. Bu sezon ilk 2 iç saha maçında onlar cezalı olacak ama bir daha olmasın bizi yanlız bırakmasınlar. dedi.

"YERLİ TEKNİK ADAMLAR ARASINDA FATİH HOCAYI BİR KENARA AYIRALIM"
Yerli teknik adamlar arasında Fatih hocayı bir kenara ayıralım. Hocaların hocası. Bu işin piri. Bugün Türk teknik adama güveniliyorsa, bunun sebebi Fatih Terim'dir. Bunu herkes kabul edecek. Öyle 7 şampiyonluk, 8 şampiyonluk, UEFA Kupası, senin maç izleyemediğin statlarda teknik adamlık yapmak herkese nasip olmaz. Önce takdir edeceksin. Sonra da hocanın bu hale gelmesine vesile olan da tabi ki Galatasaray'dır. Son yıllarda niye Galatasaray daha başarılı? Dolayısıyla baktığın zaman yetkiyi veren sonucunu alıyor. 4 sene üst üste şampiyon, 2 sene üst üste şampiyon, bir daha 2 sene üst üste şampiyon yaptı. UEFA Kupası var. Tabi başarıda hangi şartlarda çalıştığına da bakmak lazım.


"FUTBOLDA YENİ TERİMLER"
Ben maç sonunda şunu neden anlatayım? 1.500 pas yapmışız, 30 şut atmışız, şu kadar korner atmışız. Top bu kadar ayağımızda kalmış. Bunu anlatacaksan oyuncuna anlat. Yaptın da ne oldu? Rakip bir tane vurdu, attı. Bunu yapan hocalar var. Futbolu terimlerle geliştiremezsiniz. Merkez orta saha, merkez savunma. Bir de pivot santrfor çıktı. Kulübeye bench diyorlar. Kulübe, kulübedir yani. Kaleye de pota deyin bari. Bunlar insanların hoşuna gidiyor.


"FENERBAHÇE İLE İLGİLİ KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ"
Fenerbahçe beni ben yapan bir camia ama şu anda Adana Demirspor'un hocasıyım. Başarılı olur, olmaz beni ilgilendirmez şu anda. Yanlış anlaşılır. Adama derler ki, önüne bak, işine bak. Yorumcu olursanız konuşursunuz.


"FATİH TERİM VARKEN DİĞER TAKIMLARIN ŞAMPİYONLUK ŞANSI AZ"
Fatih Terim varken diğer takımların şampiyonluk şansı bana göre az. 3 tane sağ beki var. Sol bek, stoper. Alternatifli kadro kuruyor. Bu ligi iyi bilen birisi. Herkesin 4 adım önünde.
Daha yeni Daha eski
Google News