Son Adımlar


Adana Demirspor'un dünkü zaferinin yankıları ve mutluluğu hala devam ediyor. Devre arası transferlerle eksik bölgelere yapılan nokta atışı transferler henüz ilk maçında kendini gösterdi. 733 pas yapan Adana Demirspor bu pasların %87'sini isabetli kullandı. Bu anlamda Türk liglerinde en çok pas yapan maçı tamamlamış oldu. Balıkesirspor ise 291 pasla Adana Demirspor'a yaklaşamadı.

Böyle bir gecede kötü performanstan ziyade radarıma 3 oyuncu takıldı bir kaç kelam yazayım istedim...

Pa Dibba cennete düştü
32 yaşındaki Gambiyalı forvet tabiri yerindeyse cennete düştü. Solunda Volkan Şen, sağında Erkan Zengin gibi komutanlar olunca özgürce forvette savunma arkasına sarktı, aldı verdi ve resmen ekonomiye can verdi. Adana'ya henüz gelmeyen daha 1 kez bile kebap şiparişi vermeyen Pa Dibba sanki yılların Adana Demirspor'lusu gibi Erkan Zengin, Aosman ve Volkan Şenle uyum içerisindeydi. Nitekim bu kutlu geceyi 2 gol 2 asistle mükemmel sonuçlandırdı.

Erkan Zengin, Biz Mutlu
Adana Demirspor'da , Traore'den sonra (114), en fazla topla oynayan isim Erkan Zengin oldu. 112 kez topla buluşan Erkan Zengin 99 pas verdi ve bu paslaşmalardaki başarı yüzdesi %90'dı. Öyle hallem cellomda değil, 3 kez de top kapmayı başararak "bi dakika gardaş" demesini de bildi. Nitekim bu güzel oyunu 1 gol ve 2 asistle süsledi.

Volkan Şen çok istekliydi
33 yaşındaki atom karınca sahada inanılmaz istekliydi.  Adana Demirspor gol attıkça "Hani yok mu bize bi şeyler" dercesine gol pozisyonlarına giriyor, çaprazlardan kaleyi yokluyordu. Hatta Dibba'ya attırdığı gol için orta sahadan topla birlikte depara kalkıp son olarak "Ya Dibba bana atarsa" diye de kale çizgisine kadar topu kovalamadı değil.. Çok istedi gol atmayı ve 6. gol nasip oldu. 1 saniye gecikse Aosman orada affetmeyecekti ama Volkan kimseye bırakmadı. O gol kaptanın hakkıydı ve attı.. Kaptan da bu kutlu geceyi 1 gol 2 asistle mükemmel olarak tamamladı.

O maç dündü ve gayette güzel sonuçlandı. Yani kısaca geride kaldı. Tüm konsantrasyonumuzu 26 Ocak Pazar günü saat 19:00'da evimizde oynayacağımız Boluspor maçına çevirmeliyiz. Düşme potasında olan takımların rakiplerle nasıl oynadığını sağır sultan bile duymuştur sanırım tekrar anlatmaya gerek yok. 3'te 3 yapan Adana Demirspor'dan puan ve puanlar kopartmaya çalışacaktır.

Yıllardır ilk defa bu kadar takım olmuşken, bir çuval inciri berbat etmeye gerek yok, alınacak bir sağ bek ile hedefe adım adım gideceğiz. Dün zafer yolundaki ilk adımımızı attık geriye 16 adım kaldı.

Abartmadan,

Dikkatimizi dağıtmadan,

Herşeye salça olmadan,

Sağlam ve Emin...

Omuz omuza atılacak son 16 adım..


Saygılarımla
Doğan Ergezer



Daha yeni Daha eski
Google News