Bursa'nın Ufak Tefek Taşları


Şişirilmiş bir şehir takımı tribünü ve ardı arkası kesilmeyen edepsizlikler silsilesi.. Tabi ki tarih bilmez, sosyeteyle gözü kamaşan taraftar topluluğu.. Kendilerini Adana Demirspor ile denk tutma çabalarına yine kendileri denk değiliz çatışmasıyla sürdüren komik tipler... 25 yıldır alt liglerde tribün efsanesini devam ettiren, alayına çatan, kralına boğun eğmeyen ve yıllar geçtikçe de büyümeye devam eden Adana'nın Kralı Adana Demirspor ile elbette bir olamazdınız ve elbette denk değildiniz.. Bunu size tane tane öğreteceğiz!

Dünkü maça gelelim...

Dün oynanan Bursaspor maçı öncesinde 1 hafta boyunca yükseltilen tansiyon Bursaspor cephesine yaradı. Maç saati geldiğinde Adana Demirspor taraftarları kendine ayrılan tribünü hınca hınç doldurmuştu. Bu müsabakada deplasman tribününe ve camiamıza yapılan edepsizlikler had safhaya ulaştı. Deplasman tribünü üstünde bulunan localardan taraftarlarımızın üzerine dökülen sıcak çay kahve suları ve yapılan el kol işaretleri, edilen sinkaflı küfürler.. Taraftarın ahengini bozma çabalarından ziyade terbiyesizlikti. Cevaplarını anında misli ile aldılar. Maç sonu stadyum hoperloründen çalınan alakasız şarkılarla esasen ne kadar ufak bir camia olduklarını ispatladılar..

Hafta boyunca sosyal medyadan şöyle yapacağız, böyle edeceğiz dedikten sonra maça 1 gün kala Teksas tribünü tarafından Adana Demirspor tribününü kahvaltıya çağırma hamlesi elbette samimiyetsizdi ve nitekim Şimşekler Grubu tarafından reddedildi. Buna karşın Şimşekler Grubu, şehre Allah'ın selamıyla girdiğini sosyal medyadan deklare etti. Çapsız Bursa taraftarlarının bu çağrıya yanıtı ise elbette çapları kadardı. Tribünde, gurbette alayına tek tek edebini bildiren, tribün nasıl yapılır-ın cevabını veren koskoca Mavi Ordu'nun her bireyine buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HAKEM REZALETİ
Başımıza resmen kara günler, karabulutlar çöktü. Hafta içi PFDK'dan gelen cezalarla sarsılmak bir kenara, dün oynanan müsabakada Bursaspor'lu futbolcuların dansöz gibi kıvırdıklarına ve bu kıvraklıklarına orta hakem Koray Gençerler, yan hakemler Ömer Tevfik Özkoç ve Bersan Duran'ında katıldığını gördük. Sabaha kadar tartışılacak bir penaltı pozisyonunda tereddütsüz penaltı noktasını gösteren Koray Gençerler, Bursaspor'lu TOPçuların faul alabilmek adına yaptıkları sahtekarlıklar tüm spor kamuoyu tarafından naklen izlenildi.

YOL REZALETİ
Bu deplasmanda sonuçta yaşandı, olaylar akıllara kazındı, hesap defterine notlar alındı velhasıl bir sonraki karşılaşma için dönüş yoluna geçildi. Yolda tribün liderlerine acayip telefonlar geldi.. Telefonda kendini Pozantı emniyetinden olduğunu bildiren şahıs Niğde - Pozantı bölgesindeki yol kenarı dinlenme tesislerine girilmemesi, girilirse taraftarların emniyet tarafından alınmayacağını bildiriyordu. Ve bu talimatın Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan'dan geldiğini belirtiyordu. Sanıyoruz ki Pozantı Kaymakamlığının bu konuyla ilgili bir açıklaması olmalıdır. Yoksa bizimle ne alıp veremedikleri var anlamak mümkün değil!

DEMORALİZE OLMADAN
Puansız bir haftayı kapattık ancak hedefimizden ayrılmadık. Ligde 34 puanla 4. durumdayız. Bursaspor ile ikili avarajımızda hala öndeyiz ve ilk iki de olabilmek adına  desteğimiz artarak devam edecek. Hocasıyla, futbolcusuyla, taraftarıyla bir bütünlüğü elde ettiğimiz gün o güzel günlerin gelebileceğine inanıyoruz. Bu anlamda hedeften şaşmadan, demoralize olmadan ve bu takıma güvenerek yolumuza devam ediyoruz.

Kıskananlar çatlayabilir...
Daha yeni Daha eski
Google News