Sıradan bir maç!


TFF 1.Lig her zaman süprizlere gebedir. Mücadele ligidir ve mücadeleyi bırakmayan takım lig sonunda istediğini alır. Bu cümlenin doğruluğu hemen her sezon vücut bulmuştur. Kağıt üstünde yazılı kadrolar sahada mücadele eden takımların her zaman arkasında kalmaya mahkumdur.

Adana Demirspor'umuzda bu mücadeleyi, bu sezon sürdürmekte ki kararlılığını görebiliyoruz. Kağıt üzerindeki kadronun ligin üzerinde olması bize avantaj sağlıyor ama esas avantajımız sahadaki mücadele.. Lig sonuna yaklaştıkça verim sahada artmalı, nitekim maç sonlarına doğru yenilen gollerle kaybedilen puanlardan maç sonuda atılan gollerle farkı arttıran bir takım olma yolunda yürüyoruz. Şu an 34 golle ligde en fazla gol atan takım haline geldik. Umarım bu farkı bir kupa ile sezon sonunda taçlandırırız.

Gelelim haftanın maçına,

Adana Derbisi haftasında ligde küme mücadelesi veren Adanaspor A.Ş. sahamızda konuk edeceğiz. Hemen her sezon üst seviyeden lafların, atışmaları, kavga gürültünün eksik olmadığı haftaya girdik. Şehirde tatlı bir heyecan olması normal ancak caddelere, sokaklara oradan da tribünlere bu gerginliği taşımak bizim zararımıza olur.. Neticede 90 dakika sonunda galip gelmek istiyoruz ve kimin nereye düşeceği, çıkacağı çok da umrumuzda değil! Zaten sayısal anlamda bir denkliğinde söz konusu olmadığı bir şehir derbisi...

Ligde son 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik (GGGBG) ile sessizce ve derinden üst sıralara çıkıyoruz. Son 5 maçta 13 puan topladık ve maç başına 2,6 puan ve yine maç başına 3,4 gol ortalaması ile nazar değmesin, mükemmel gidiyoruz.. Çok patırtı yapmadan, şeytanları, cinleri başımıza toplamadan önümüze gelene tıka basa devam edeceğiz.. Burada en fazla görev bize taraftarlara düşüyor.. Hemen her sezon yaptığımız abartma huyumuzu bırakmalı, her şeye salça olmamalıyız..

Ne yapmalıyız?

Hiçbir şey...

Ciddi söylüyorum,

Hiçbir şey yapmayalım,

Ne sosyal medyada kedili, küfürlü, abartı yorumlar,

Ne stadyumda gerginlik, görsellik,

Ne orda burda şöyle kazanacağız, böyle koyacağız vs..

Sessiz ve derinden gidelim..

Sevincimizi o en görkemli güne bırakalım..

Nazar değmesin..

Çünkü göz var göz..

Takımın üzerinde kem gözler var!

Onları sevindirmeyelim!

Maç saatine , başlama düdüğüne kadar normal, sıradan bir maç gibi bakalım olaya...

Anlam yüklemeye, takımı germeye hiç gerek yok..

Göreceksiniz,

Kazanan biz olacağız..!

Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News