Kimse Mızıkçılık Yapmasın!


Sosyal medyada  ve ajans haberlerinde gördüm..

Röportaj vermişler, Sosyal medyada etiket açmışlar,

Ligler iptal edilsin,  diyorlar..  Ligler bu şekilde tescil edilsin diyorlar.. Tabi bu çağrıları başlatanlar ise kulüp başkanları diye düşünüyorum. Basit de olsa bir algı kontrolü var burada..

Bunu diyenlerin muhakkak kendine göre önemli bir sebepleri vardır. Ancak o sebeplerin hiçbiri emeklerin ziyan edilmesini gerekçe gösteremez.

"Ligler iptal edilsin" demekle ne denilmek isteniyor bilemiyorum.  Bu sezon oynanmamış gibi mi olsun? Veya ilk 2 sırada olan takımlar direkt çıksın mı? Eee 3. Takım kim olsun? Play Offlar nasıl olacak? Play-offlar da olmasın o zaman, ilk 3 takım direkt çıksın! Uyar mı? Bunu ortaya atan bir kulübün başkanı da Fransa ligini örnek veriyor ve "Orada şampiyon takım tescil edildi. Burada da edilsin" diyor.. Örnek verdiği takım ise PSG ve en yakın rakibine 12 puan fark atmış olma durumunu paylaşmıyor...

Cin gibi maşallah..!

Takımları şampiyon yaptık da, sahi küme düşen takımlar ne olacak?

Son 3 takım küme düşsün şeklinde mi olsun? Yoksa onlarda kendi aralarında bir Play-Off yapmalı mı?

Bunları isteyenlerin tam olarak planlaması ne şekilde merak ediyorum. Yoksa istiyorum işte, bana ne..! diyen mızıkçıdan başka bir şey değil bana göre.

Tamam! Şu anda bir pandemi var ve tüm dünyada bununla ilgili önlemler zaten alındı,alınıyor. Sokağa çıkma yasakları, kapanan sosyal mekanlar, stadyumlar, ertelenen müsabakalar vs.. Ancak bu Pandeminin arkasına sığınıp 28 haftalık emekleri hiçe saymak bir çözüm değildir, olamaz! Yani hiç uzatmadan, bu isteğin karşılık bulmayacağına inancım tamdır.

Seyircisiz müsabakalar içimizde zaten bir yarayken, bir de yaptığımız deplasmanları, patlattığımız gırtlakları yok sayarak İPTAL EDİLSİN demek en hafif tabiriyle mızıkçılıktır! Sıralama da kaçıncı sırada olursanız olun! Bu durum bizim ilk 2'de olduğumuzda da değişmezdi. Hiçbir Adana Demirspor taraftarı böyle bir şampiyonluk da  istemez, hakkını yedirmek de istemez. Zaten bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimizde budur!

Ben çözümün; liglerin iptal edilmemesi ve mümkün olan en iyi şartları sağlayarak tamamlanması tarafında yer alıyorum. (Seyircisiz ve takım kafilelerini uzun yolculuklarla riske atmadan)  Çözüm olarak naçizane daha öncede belirttiğim gibi, ligler belirlenen bir şehirde, seyircisiz olmak üzere planlanabilir. Tüm takımlar davet edilir, gerekli test ve tedbirler alınır. Örneğin,  Bolu'da geçtiğimiz yıl ülke dışı da dahil olmak üzere 150 takım ortalama 1 ay kamp yaptı. Son bildiğime göre toplam 18 saha var ve bu saha miktarını arttırmayı planlıyorlardı. Yaz aylarında oksijen seviyesi ve nem oranı ile diğer illerden birkaç adım öne geçebilen şehirde pek tabi ki kalan müsabakalar organize edilebilir. Bu kalan 6 müsabaka da play off'lar dahil en geç 3 haftada sonlandırılır.

Kimse bedavadan kupa hayalleri görmesin!

Kimse mızıkçılık yapmasın!


Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News