34 Maçlık Maraton Sona Eriyor

TFF 1. Lig'de 34 haftalık maraton bu hafta sonu noktalanıyor. Hatayspor'un şampiyonluğu garantileyip, 53 yıl sonra Süper Lig'e çıktığı sezonda direkt olarak yükselecek diğer takım ile play-off'a kalanlar ve küme düşecek son takım belli olacak.

16 Ağustos 2019'da başlayan TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonu bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar ile bitecek. 

34 haftalık maraton sonunda şampiyonluğu garantileyen Hatayspor'un ardından Süper Lig biletini alacak ikinci ekip ile play-off'a kalan 4 takım ve küme düşecek son kulüp belli olacak.

Bugün üst sıraları ilgilendiren 6 karşılaşma oynanacak. Tüm mücadeleler 17:30'da başlayacak.

Geçtiğimiz hafta Altay deplasmanında aldığı galibiyetle lig ikinciliği için büyük fırsat yakalayan BB Erzurumspor evinde Cesar Grup Ümraniyespor'u ağırlıyor. Dadaşlar sahadan galibiyetle ayrılırsa, 1 sezon aradan sonra Süper Lig'e dönecek. Karşılaşma beIN SPORTS HD 2'den naklen yayınlanacak.



3. sırada bulunan Adana Demirspor, İstanbulspor'u konuk ediyor. Mavi-lacivertliler, İstanbul temsilcisini devirip, Erzurum'dan gelecek müjdeli haberi bekleyecek. BB Erzurumspor’un puan kaybı ve Adana Demirspor'un zaferi halinde Süper Lig'e yükselecek ikinci takım güney ekibi olacak. Mücadele beIN SPORTS HD 3 ekranlarında olacak. 

Ligin iddiası olmayan ekiplerinden Keçiörengücü'nü konuk edecek 4. sıradaki Akhisarspor'un da ilk iki şansı sürüyor. Eğer BB Erzurumspor, Ümraniyespor'u, Adana Demirspor da İstanbulspor'u yenemezse Keçiörengücü galibiyeti Akhisarspor'u berabere taşıyabilir. BB Erzurumspor’un beraberliği halinde ikili averajlar eşit olduğu için Ege ekibinin, Keçiörengücü karşısında 6 farklı galip gelmesi gerekiyor. Akhisarspor - Keçiörengücü maçı beIN SPORTS HD 4'ten yayınlanacak.  

Lig beşincisi Bursaspor'un da az da olsa ilk iki şansı sürüyor. Şampiyon Hatayspor'u ağırlayacak olan yeşil-beyazlılar, üstündeki 3 takım Akhisarspor, Adana Demirspor ve BB Erzurumspor'un puan kaybını kollayacak. Bursaspor'un, BB Erzurumspor ile ikili averaja kalması durumunda eşitlik söz konusu. Yeşil-beyazlıların genel averajda üstünlük sağlayabilmesi için Hatayspor karşısında 4 farklı galibiyet gerekiyor. Futbolseverler bu mücadeleyi beIN SPORTS HD 1'den izleyebilir. 

Play-off'a kalan son takım da cumartesi akşamı kesinleşecek. Fatih Karagümrük'e küme düşen Adanaspor A.Ş karşısında play-off için 1 puan yetecek. Karşılaşma beIN SPORTS MAX HD 1'den naklen yayınlanacak. 

Giresunspor deplasmanına çıkacak olan Altay ise bu maçı kazanıp, Fatih Karagümrük'ün Adanaspor karşısında kaybetmesini bekleyecek. Giresunspor - Altay maçı beIN SPORTS MAX HD 2'de olacak. 

TFF 1. Lig'de normal sezonun son maçları pazar akşamı 17:30'da oynanacak ve Eskişehirspor ile Adanaspor'un ardından TFF 2. Lig'e düşecek son takım da kesinlik kazanacak. 

15. sıradaki Boluspor, beIN SPORTS MAX HD 1'den yayınlanacak karşılaşmada Eskişehirspor'a konuk oluyor. Kırmızı-beyazlılara ligde kalmak için 1 puan almak yetecek.  

Osmanlıspor ise Ekol Hastanesi Balıkesirspor'u ağırlayacak. Başkent ekibinin ligde kalabilmesi için Balıkesirspor'u devirmesi ve Boluspor'un Eskişehirspor’a kaybetmesi gerekiyor. Bu mücadele de beIN SPORTS MAX HD 2 ekranlarında olacak. 
Daha yeni Daha eski
Google News