Rastgele



Neden bir şey yazmıyorsun diyenler dostlar var.. 

Haklılar.. 

Tarihe bir şekilde not düşmek gerek...

2019 sezonu geride kaldı. Tribünlerde, sokaklarda,caddelerde kısaca Demirspor'lunun olduğu her mekanlarda bu cümleler konuşuldu aylarca.. "Kesin şampiyonuz, biz olmayacağız da kim şampiyon olacak?"Sonuç olarak önce ilk iki fırsatı kaçırıldı ertesinde de Play off finalleri dramatik bir şekilde kaybedildi.

Federasyonun küme düşme iptal kararıyla 21 takım olan süperlig, 22 takım olur mu? olmaz mı? tartışmaları kamuoyunda büyük yer bulurken, harcama limitleri ve takımların ekonomik sorunları daha ön plana çıktı. Haliyle 3 takımın paçasını kurtaran kulüpler birliği yayın gelirlerinin 1 parça daha azalmasına, 2 maç daha fazla oynanmasına razı gelemediler. Hal böyle oluncaa lig 21 takımlı oynanmasına karar verildi.

Ben şahsen işin duygusal tarafında süperlige çıkılmamasına üzülmedim. Çıksaydık sevinirmiydim bilemiyorum ama bu şekilde çıkılmasına içim ezileceği kesindi. Netice itibariyle Karagümrük'e penaltılarla elenmiştik ve kısaca haketmemiştik... Ancak Süperlig 22 takım olacaksa ve bizim yerimize bir başka takım alınacak olsaydı, o noktada "Dur bakalım hemşehrim" der, hakkımızı savunurduk ama göründüğü üzere öyle bir durum da yok..

Gelelim bu sezona; Küme düşmenin iptal olduğu için , üst ligden gelen 3 takım yok, yani şampiyonluğa direk aday olacak 3 takımdan, kadrolarının en az %50'sini elinde tutan ve lig başlar başlamaz şampiyonluğun en büyük adayları arasında olacak 3 takımdan bahsediyorum. Diğer yandan 1.Lig'de geçtiğimiz sezon küme düşürülmeyen 3 takımda bildiğimiz kadarıyla gömü bulmadığından bu sezona da  muhtemelen ve en olası ihtimalle ligde kalma hedefiyle başlayacaktır.

Geriye ise 2.Ligden hırsla gelen ve transfer ve kamp sezonunu iyi geçiren takımlar kalıyor ve tabi ki Adana Demirspor... Bulunduğu her lige renk katan, Çeyrek asırdır başarılarından ziyade başarısızlığı ile söz ettiren ve tüm bunlara rağmen peşinden kitleleri taşıyabilen Adana Demirspor..

Kazasız, belasız, kişisel ve yönetimsel sorunların yaşanmadığı, kaosların uzak kaldığı, kadromuzun takımdan çok aile olacağı bir sezon yaşamak dileği ile..

Rastgele..


Saygılarımla,

Doğan Ergezer


Daha yeni Daha eski
Google News