Rekabette 43. Randevu

TFF 1.Ligin en önemli müsabakası bu Pazar günü saat 19:00'da Adana 5 Ocak Stadyumunda gerçekleşecek. Şampiyonluk yolundaki direk rakiplerimizden biri olduğu kabul edilen Samsunspor, lige flaş transferler ve şampiyonluk parolasıyla başlamış ancak sakatlık ve korona virüs sebebiyle ilk 7 haftada 2 kez berabere kaldı ve 1 kezde mağlup oldu.

Kadro bütünlüğü ve sürekliliği düşünüldüğünde Adana Demirspor ise geride kalan 7 hhafta boyunca değişik ilk 11'lerle sahada mücadele etmişti.

Her iki takımında son maçını baz alacak olursak, sahada kora kor bir 90 dakikanın beklediğini söylemek çok da süpriz olmaz.

Geçtiğimiz hafta Keçiörengücü ile karşılaşan ve mücadele ve pres gücüyle rakibini yıpratan Samsunspor kanatlarda Burak  Çalık ve Guido ile kısır geçen maçı açtı ve üstüne de 4 gol atmıştı.

4-1-4-1 formasyonu ile hücum alanında pres ve kanat oyuncularının stil becerikliliklerini merkeze doğru değerlendiren Ertuğrul Sağlam, Adana Demirspor karşısında da yine benzer bir formasyonla çıkması bekleniyor.

43. Randevu

1965 yılından itibaren 42 kere karşılaşan iki takımdan Adana Demirspor'umuz 16 kez, Samsunspor ise 13 kez sahadan galip ayrıldı. İki takım arasında oynanan 13 müsabaka ise beraberlikle sonuçlanmıştı. Adana Demirspor'umuz Samsunspor'u konuk ettiği 21 müsabakanın 13'ünü kazanırken, 6 kezde mağlup olmuştu. 2 maç da berabere sonuçlanmıştı.

Son iki maçını da üst üste kazanan iki takımın mücadelesi 1 Kasım Pazar günü 19:00'da başlayacak ve TRT Spor tarafından naklen yayınlanacak.


Doğan Ergezer

Daha yeni Daha eski
Google News