Ümit Özat Adana Derbisi öncesinde açıklama yaptı

Adana Demirspor Pazar günü oynayacağı derbi hazırlıklarını tesislerimizde sürdürüyor. Adana Derbisi öncesinde Ümit Özat transferler ve takımın gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özat Adana Derbisi hakkında "Sanıyorum geçen sene derbiden önce Adana Demirspor'da ayrılmıştım. Önemli bir maç... Keşke taraftarda olsa. Bu şehrin iki güzide takımının maçı. Bana göre lige iyi başladık." dedi.


"3 haftada sadece 1 pozisyon verdik"

Özat geçen 3 haftalık maçlara da değinerek  "3 maç 9 puan olmaz mıydı bence olurdu. 3 maçımızın analizini yaptık  24 gol pozisyonuna girmişiz. 3 gol yemişiz, 2 si duran top 1'i penaltı (O da duran top) rakibi verdiğimiz tek pozisyon geçen hafta Rassoul'un kayarak uzaklaştırdığı pozisyon. 


"Böyle bir kadroyu idare etmek zordur"

Geniş kaliteli bir kadromuz oldu, son gelen oyuncularla birlikte. Böyle bir kadroyu idare etmek zordur ama güzeldir, rekabet açısından zordur çünkü herkes oynamayı bekleyecek. Kariyerime bakarsak ilk defa sezon öncesi böyle bir kadroya sahip oldum. Hele Play-Off a çıkarttığımız kadroya bakarsak siyahla beyaz kadar fark var. Bu kadroyu kuran başkana yönetime teşekkür etmek lazım. 


"Takım savunmasını oluşturmak lazım"

Geçen seneden zaten 9 tane oyuncu var. İskelet bozulmadı. Bolu maçı ilk yarı 10-1 biterdi ama atamayınca herşey oluyor. Türkiye'de malesef skora dayalı, skor gelince doğru, gelmeyince yanlış düşünülüyor. Son 15 yılda tüm avrupa ve dünya liglerinde 34 haftalık maratonda 40 golün üzerinde gol yiyen şampiyon olamamış. Geçen sene Adana Demirspor 43 gol yemiş. 70-80 golde atmanın çok bir önemi olmuyor. 6 attığımız zaman 6 puan vermiyorlar. Bu neyi gösteriyor. Böyle Lüks kadrolarda,  böyle kaliteli ofansif kadrolarda öncelikle takım savunmasını oluşturmak lazım" dedi.  

Daha yeni Daha eski
Google News