Adana Demirspor - 1987-1988 Sezonu

Adana Demirspor’a gönül vermiş yaşı 40 ve üzerinde olanlar için 1987/1988 sezonunun çok ayrı bir yeri vardır. Rakip takımlar için Demirspor deplasmanı bir puanın başarı sayıldığı, oynadığı futbolla şimşeğin şimşek olduğu bir sezondu. O sezon 5 Ocak stadının bazen yeşil bazen sararmış olan çimlerinde ki on bir futbolcu, transfer yapmakla kadro kurmak arasında ki farktı. Çok özel isimlerin yer aldığı, oynadığı futbolla 5 Ocak stadının her maç dolmasını sağlayan unutulmaz bir sezondu. Bugün bile şehrin asi abilerinin futbol konuşurken özlemle andığı o sezona gelin biraz yakından bakalım.


Takımın Teknik Direktörü Yugoslav Fuad Muzuroviç’ti. Muzuroviç yıllar sonra 1995/97 yılları arasında Bosna Hersek Milli takımının da başında görev alacaktı. Takım kaptanı Gürcan Aday’dı. 1981 yılında Galatasaray’dan transfer olan Gürcan mavi lacivertli formayı aralıksız 8 sezon terletti. Bir sezon Gençlerbirliği’nde oynadıktan sonra Demirspor’a döndü. Futbola da Adana Demirspor Galatasaray maçı ile veda etti. Onun için son kaptan da diyebiliriz.

Adana Demirspor’un 2.Ligden şimdiki Süper Lig’in atası olan 1 Lig’e tekrar çıktığı sezondu. Gürcan’ın dışında kadroda Bombacı lakaplı İbrahim Uzunca, Demirspor’un efsanelerinde Tekin İncebaldır, Ümit Özkalp, İbrahim Çolak daha sonra 1991 de Fenerbahçe’ye transfer olan Ümit Birol, Galatasaray’dan tanıdığımız Büyük Metin(Yıldız) ve tabi ki Ziya Yıldız vardı. Aslen Yugoslav olan Zijad Svrakiç, Türk vatandaşlığına geçerek Ziya Yıldız adını almıştı. Ziya o sezon attığı 20 golle soyadı gibi yıldızlaşırken Adana Demirspor da kaldığı iki sezonda 36 gol atmıştı.


Ziya’nın gol rekorunu bugüne kadar iki sisim geçti; Taner Demirbaş 2000-01 sezonunda attığı 39 golle gol kralı olurken, Mikael Pote’nin de 30 yıl sonra üç sezonda attığı 63 golle Ziya’nın gol rekorunu kıran ikinci isim oldu.

Mustafa Denizli’nin başında bulunduğu Galatasaray’ın 90 puanla şampiyon olduğu sezonda Adana Demirspor 52 puanla sezonu 10.sırada tamamlamıştı.



Kaynak ve devamı için: ayaktopudergi.com

Daha yeni Daha eski
Google News