Bakış Açısı

Adana Demirspor, Samet Aybaba yönetiminde çıktığı ilk maçta futbol seyir keyfi vermese de 3 puan almasını bilmişti.

Cumartesi deplasmanda oynanacak Samsunspor maçı ise, futbolcuların bir ust ligi ne kadar istediklerini ortaya koyacak. Zorlu deplasmanda Samsunspor'u mağlup etmeleri halinde ise dosta düşmana "GELİYORUZ" mesajı vereceğinden şüphem yoktur.

Takımın ne sebeptendir bilinmez ancak mental olarak düşmesinin sebepleri muhakkak araştırılmıştır. Nitekim Samet Aybaba'da bu sonuca ulaşmış ve bir açıklamasında takımın moral olarak dipte olduğunun altını çizmişti. Taraftarların maça alınmadığı bir ortamda, sadece sosyal medya ile etkileşim kurulabilen takımın bu motivasyonsuzluğunun bu seviyelerde olması inanılacak bir durum gibi görünmüyor. Geçen seneden takır takır top oynayan takım gitti yerine inişli çıkışlı bir seyir izleyen takım geliverdi. Sezon başında 2-3 transferle sonucuna ulaşabilecekken birden bire isimler yağdı, transferler oldu ama elde kalan en yakın hedef yine play off... Tercihlerin sebeplerinden ziyade sonuçları biraz ağır oldu. İstifalar, kaos ve güvensizlik ortamının malesef bize kazandırdığı hiç birşey yok. Aksine zaman kaybının yanı sıra camia olarak da kendi kendimize yıprandık ve yıpratılmaya izin verdik.

Karmaşa sona ermeli...

Herkes kendi işine odaklanmalı!

Taraftar taraftarlığını, yöneticilerde yöneticiliğini yapmalı...

Ancak bu haliyle takımda kendi işine odaklanabilir ve saha dışı işlerle ilgilenmeyi bırakır diye düşünüyorum.

Geçen hafta alınan galibiyet ve Mehmet Akyüz'ün gol orucunu bozması ise taraftarları umutlandırdı. Umuyoruz ki Samsunspor galibiyeti ile yönetimsel endişeler yerine sportif şeyler konuşmaya başlayabiliriz. 

Benim Adana Demirspor forması giyen birine güvenmeme ihtimalim yoktur. O mavili-lacili forma sahaya çıktığında 1-0 öndedir benim nazarımda. Bu dün de değişmedi, yarında değişmeyecektir.

Sonuna kadar!



Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News