Murat Sancak Transferler İle İlgili Açıklamalarda Bulundu



Radyo Gol’de Tahminim Pekmez programının konuğu olan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, önemli açıklamalar yaptı.


TFF 1. Lig’i şampiyon olarak tamamlayıp Spor Toto Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Adana Demirspor kulübünün başkanı Murat Sancak, Ufuk Ağca ve Anıl Budak’ın konuğu oldu. Tahminim Pekmez programında sezonu değerlendiren ve Adana Demirspor’un geleceğe yönelik hedeflerinden bahseden Sancak, önemli demeçler verdi. Başkan Sancak; Balotelli transferi, Samet Aybaba, Adana Demirspor taraftarları ve pek çok konu hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Murat Sancak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:


Balotelli geliyor mu?

“Balotelli bizim gündemimize geldi, kendisine bir teklifte bulunduk. Tabii bu gibi oyuncuların transferi zordur, kolay değildir. Bunlar hemen bugünden yarına olacak işler değil. Daha kendisiyle görüşülüyor. Daha belki kendisi gelip Adana’yı görecek, belki ailesine danışacak. Tabii rakamlarda da anlaşırsak neden olmasın, istiyoruz. Adana Demirspor öyle bir oyuncuyu ister. Kafa yapısına da uygun, bize de uygun.”


“İlk teklifimizi yaptık, daha yüzde 49’dayız.”

“Balotelli Adana Demirspor’u biliyor, takip ediyor. Kulübün iyi bir kulüp olduğunu, burada huzurlu olabileceğini, iyi ve parayı zamanında ödeyen bir başkan olduğunu da biliyor. Bu da biliyorsunuz ki futbolcular için çok önemli. Yani Balotelli transfere uzak değil, sıcak. Ama daha zamanımız var.”


Adana Demirspor nasıl bir kadro kuracak?

“Biz daha ligin 25’inci haftasından itibaren Süper Lig hazırlıkları yapmaya başlamıştık. Yaklaşık 400 futbolcudan oluşan bir oyuncu havuzumuz vardı. Mevkiler için birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü alternatiflerimizi de belirlemiştik. Allah nasip edince, şampiyon olunca hızlı bir şekilde başladık. Gündemimizde olan birçok futbolcuya teklifler gönderdik. Görüşmeler devam ediyor. Tabii bazıları Avrupa Şampiyonası sonrasına kalacak. Tabii biliyorsunuz ki şampiyonada iyi performans gösterenlerin fiyatları artıyor. O yüzden önceden bitirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık on oyuncu alacağız. Bizde kiralık olarak oynayan kaleci Muhammed Şengezer vardı. Onu da kulübü Başakşehir’den istedik. Aykut Kocaman’ın raporuna göre Muhammed orada kalacaksa, başka arayışlar içine gireceğiz. Ama alternatiflerimiz var. Hem yerli hem de yabancı kaleci alternatiflerimiz var.”


“Görüştüğümüz, prensip anlaşmasına vardığımız oyuncular var”

“Henüz biten bir transfer yok. Prensip anlaşmasına vardığımız, görüşmelerin devam ettiği, menajerlerin geldiği ve görüştüğümüz, anlaştığımız oyuncular var ama kendileri imza atmadan açıklamayı doğru bulmuyoruz. Biliyorsunuz imza atmadan olmaz. Çünkü her an bir problem çıkabiliyor. Onun için imza atıldıktan sonra zaten genelde ben açıklıyorum ama bu sefer daha kurumsal yapı olsun diye internet sitesinden açıklayacağız.”


“Bazı futbolcu ve menajerler bizim ismimizi kullanıyor”

“Sinan Gümüş’ün adı gündemimize hiç gelmedi. Tabii sosyal medyada bazı siteler bazı futbolcuların isimlerini yayınlayıp duruyor ama onu da yalanlamak zorunda kalıyorum. Hatta daha önce hiç duymadığım isimler bile paylaşılıyor. Konu Adana Demirspor olunca diğer rakipler de iştahlanıyor yani. Bazı futbolcu ve menajerler bizim ismimizi kullanıyor maalesef. Bunun önüne geçemeyiz. Ben gördüklerime yorum yazıyorum, esprili bir şekilde ‘yalan, büyük yalan’ diyorum.”


“Çok kırılmış ve ayrılmıştınız. Sizi kulübe geri getiren ne oldu?”

“Adana Demirspor taraftarları muhteşem taraftarlar. Ben onları çok seviyorum, onlar da beni çok seviyor. Ama bazen öyle bir noktaya geliyorsun ki artık verdiğin emekler gözünün önüne geliyor. Hadi parayı geçtim. Bu kadar meşakkat içerisinde arabayla bin kilometre gidip geliyorsun, özveriyle çalışıyorsun, amaç ediniyorsun. Ama birileri çıkıp bir şeyler yapınca tabii ki biz de insanız, duygusalız. O gün annem ‘bırak artık, çok yoruluyorsun’ demişti. Sonra Altay maçının sınav açılışına da kalamadım. Annem çok rahatsızlanmıştı, entübe etmişlerdi. Daha sonra tabii Adana’dan bazı arkadaşlar yeğenlerimi ve kuzenlerimi kullanarak biraz baskı yaptılar bana. Annem dedi ki oğlum bırakma, en azından bitir öyle bırakırsın dedi. Biz de anne sözü dinledik. Babamız rahmetli olunca annemiz var, biz de onu dinledik.”


“Samet Aybaba’nın Ferguson gibi olmasını isterim”

“Ben Samet Hoca’yı daha önce de istemiştim. Bu kulübün yıllık geliri 10-12 milyon TL. Hocanın istediği ücretse gelirin neredeyse yüzde 70-75’i. O zaman anlaşamamıştık. Belki o zaman alsaydık şampiyon da olamazdık. Nasip böyleymiş. Zaten şampiyon olduğumuzun akşamında ‘Samet Aybaba ile devam edecek misiniz’ diye sorduklarında ‘bizim lügatimizde nankörlük yok’ dedik. Takımı şampiyon yapmış hocayla tabii ki devam edeceğiz. Kendisi isterse tabii ki, istemezse kimseyi zorla tutacak hâlimiz yok demiştim. Hatta şampiyonluktan hemen sonra pazartesi günü bir araya geldik. Futbolcular hakkında bir şeye karar vermeden ilk önce kendisiyle anlaştık. Ondan sonra oturup kendisiyle planları yaptık. Arzu ederiz ki 10-15 yıl devam edelim. Samet Aybaba’nın Ferguson gibi olmasını isterim yani. Ben de koltuğuma oturup rahat şekilde maç seyretmek isterim tabii ki. Niye olmasın, arzumuz o. Her başarısız hoca gittiği zaman yeni hoca almak da problem. Her hocanın ayrı karakteri var. Ona alışmak da zaman alıyor. Onların da başkana alışması zaman alıyor. Samet Hoca ile iyi bir ilişki kurduk. Hoca dışarıdan göründüğü gibi değil. O da benim dışarıdan göründüğüm gibi olmadığımı gördü. Ve şu anda da gayet güzel gidiyoruz yani.”


“Kimse bizden yıldız mıldız beklemesin”

“Ben şampiyon olduğumuz akşam da söylemiştim. Kimse bizden yıldız mıldız beklemesin. Biz, önce kalıcı olmak için geldik. Bu takım nasıl 26 yıl Süper Lig’e çıkamadıysa, bizim de önce 26 yıl kalıcı olmamız lazım. Tabii ki Murat Sancak’ın olduğu yerde beklentiler çok. Ama netice itibarıyla da matematik hesabı yapmamız lazım. Bugün ortalarda oynayan bir takımın yıllık geliri 100 milyon TL civarında. Şampiyon olan Beşiktaş’ın federasyondan, yayınlardan aldığı 190 milyon. E şimdi bugün bir yıldız indirmek için 4-5 milyon verdiğin zaman 50 milyon TL para yapıyor. Şimdi artık avro 2-3 lira değil, 10 küsur lira yani. Bir de ortalama fiyatını aldığınız zaman 12 lira diye hesaplayacaksın. Ağzını açan üç liradan başlıyor yani. Ben mümkün olduğunca 2 yıldan fazla anlaşma yapmıyorum, 2+1. Ya işte ‘biz bundan kazanırız’, kazanmayalım, önemli değil. Hele ilk önce bir çıksın, sonra ikna edip uzatırız. Yani kolay değil. İlk yılda böyle bir iddiamız yok. İlk yılda kalıcı olmak istiyoruz, hedefimiz ilk sekizin içinde olmak. Baktık takım iyi gidiyor, ilk 4-5’e gittik, UEFA’ya katılmayı kim istemez.”


“İnanç olmadan olmaz, çocuklar da inanmıştı”

“Biz birincinin 14 puan gerisinden gelip birinciliğe oturduk. Giresunspor’un 14, Samsunspor’un 10 puan gerisindeydik. Yani şimdi bakıyorsunuz; Giresunspor’u 3-0 yenmişiz, Samsun’da 2-0 kazanmışız, daha sonra play-off finali oynayacak olan Altınordu’yu Altınordu’ya gidip yenmişiz. İstanbulspor’u, Keçiören’i yenmişiz. Yani Altay hariç herkesi yenmişsin ve azmin zaferi olarak çıkmışız. Bu anlamda da çok önemli bir yol kat ettik. İnanç olmadan olmaz, çocuklar da inanmıştı. Şampiyon olduğumuzun ertesi günü, benim başkanlığı bırakmamam için bütün futbolcular bana birer video göndermişlerdi. ‘Başkanım ne olursun bırakma, bu takımı şampiyon yapacağız’ diye videolar atmışlardı. Hatta bunları paylaştım. Şu anda da bu videolar bende duruyor. Zaten ben de inandığım için geri döndüm ve elimden gelen her şeyi yaptım.”


“En çok gol pozisyonuna giren takım Adana Demirspor, ikinci Beşiktaş”

“Kalede bir tek Vedat kaldı. Rassoul, Samet Akaydın, Tayyip Talha var. Kaan Kanak, Gökhan İnler, Sinan, Ezeh, Dibba, Semih, Tarık ve Volkan Şen var. Takımımız iyi bir takım. Biz çekirdeği korumak istiyoruz. Biliyorsunuz biz santrforsuz oynadık. Yani buna rağmen en çok gol atan ikinci takımız. 6 numara oynayan Hasan’ın 12 tane golü var, herkes gol atabiliyor. Amerika’da bir şirketin analizine göre, Türkiye’de hem 1. Lig hem de Süper Lig içerisinde en çok gol pozisyonuna giren takımlar arasında birinci Adana Demirspor, ikinci Beşiktaş çıkmış. Her maçta attığımızdan çok daha fazlasını kaçırdık.”


“Futbolcular benden çekinirler ama beni çok severler”

“Aile ortamı yaratmak çok önemli. Futbolcular benden çekinirler ama beni çok severler. Ben de onları çok severim. Disiplin de var, kurumsallaşma da var. Benim ilk geldiğim günden itibaren söylediğim o. Burası kurumsallaşacak. Kurumsallaşmadan olmaz. Bugün kulübe gelen herkes bunu görebiliyor zaten. Girişten sonuna kadar herkes bunu görebiliyor. Ama onun yanında da iyi bir aileyiz. Çalışanıyla, futbolcusuyla, teknik heyet ve yönetimiyle iyi bir aileyiz. Hele hele taraftarıyla.”


“Fatih Terim Galatasaray’da kalırsa Yunus Akgün’ü büyük ihtimalle tekrar alırız”

“Yunus kiralıktı, sezon bitince kulübüne geri dönmek zorunda. Kendisine teşekkür yazısı yazarken yazının altına, Yunus ile tekrar anlaşmak istediğimizin notunu ekledik. Golü santrfor atar, onun için ona santrfor denmiş. Ama santrforun olmadığı yerde sağdaki de gol atıyor, soldaki de gol atıyor, ortadaki de gol atıyor. Şimdi öyle olunca bu oyuncular da biraz ön plana çıktı. Düşünebiliyor musun Balotelli bizde olsa, Bacca bizde olsa, Gomis bizde olsa herhalde golleri bunlar atardı yani. Yunus için Galatasaray’dan cevap bekliyoruz. Fatih Terim kalırsa büyük bir ihtimalle alırız. Oyuncu bizde oynadı yani. Yunus hem Adana Demirspor’u sevdi hem bizi sevdi hem arkadaşlarını sevdi hem de beni de sevdi.”


“Güzel tesislerimiz var. Şimdi futbolcuların daha rahat edebilmesi için ön tarafa da bir bina yapacağız. Güzel de bir tesis yapacağız. Daha da iyi olacak inşallah bakalım.”


“Bir oturuşta dört porsiyon kebap yerdim”

Ben Adana’ya ilk kez 21 Temmuz 1996’da gittim. O zaman 63 kiloydum. 8 yıl sonra İstanbul’a geri döndüğüm zaman 99 kilo olarak dönmüştüm. 36 kilo almışım. Bir oturuşta dört porsiyon kebap yerdim. Aradan 14 sene geçti, tekrar Adana’ya gitmeye başladım, o arada 90 kiloya inmiştim. Ama şu anda tekrar 105 kiloya çıktım. Yakışıklı olduğumu zannetmiyorum ama karizmamız var yani (gülerek).

Daha yeni Daha eski
Google News