Samet Aybaba "Oyuncu Bulmakta Zorlanıyoruz"

 


Adana Demirspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, telefonla canlı olarak bağlandığı Transfer programında Erdem Bitik, Bülent Timurlenk ve Tunç Kayacı'nın kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Milli müsabakaları da değerlendirdi. Bireysel ve ekip olarak bir performans gösteremediğimiz bir turnuva oldu. Genç ve yetenekli bir oyuncularımız var. Oyuncu tercihi olsun, kurgu olsun oyun içine bile baksak baştan yanlış bir şekilde başladık ve İtalya maçında bana kalırsa komple turnuvayı kaybettik.

Takım seçmek için ligde bir arada oynayan oyuncu grubunu seçmekte fayda var. İskelet kadromuz kendi ligimizde oynaması daha tercih edilebilmesi gerekirdi. Yurt dışında oynayan oyuncularımızdan da araya bir kaç adam daha alırsın ve bu duyguyu sahaya yansıtırsın. Sahadaki oyuncu grubumuz birbirinden kopuk durumdaydı. Bütünlüğü yakalayamadık ve malesef bireysel olarak da Avrupada kupa kaldıran ve belli bir hava yakalayan oyucularda vardı ve bu turnuvayı kaldıramadılar.


YABANCI SINIRLANDIRILMASI İLE İLGİLİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önümüzdeki sezon uygulanması kararlaştırılan yabancı oyuncu sınırlamasının güncel haline değinerek sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, "Yıllardır diyorumki rakamlarla oynayarak bu işi çözemeyiz. Böyle bir saçma bişey olabilir mi? ' diyorum. Yabancı oyuncuyu serbest bırakalım, kriter koyalım. Niye yapmıyoruz bunu? Yerli oyuncu havuzumuzda 100 oyuncu var, 5 senedir bu oyuncu sayısını daha 110'a çıkaramadık. Kara kara '6  yerli oyuncuyu nereden bulacağız?' diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Karman çorman bir durumda kaldık.

Ben mesela kaleyi yerli yapayım diyeceğim nereden bulacam 3 tane yerli kaleci? Defansta bir mevkiye oyuncu bakıyoruz 1.Lig, 2 Lig B grubunu bile araştırıyoruz. Yerli bir oyuncuya talip oluyoruz, yönetime rapor veriyoruz. Onların bize dönüşünde bu oyuncuların yanına yaklaşamıyoruz diyorlar.. Bu nasıl çözülecek bilemiyorum. Bu esasında bizim kulübün sorunu değil, tüm spor kulüplerin sorunu diyebiliriz.

Bu işin içinde en çok sorunu da biz yaşıyoruz yani lige yeni çıkan takımlar... Diğer takımların nasıl olsa ellerinde yerli oyuncuları bulunuyor.

Yabancı sayısını serbest bırakalım, kriter koyalım yaş koyalım, 20-25 yaş arası 3 kontenjan koyalım mesela 30-34 yaş arası 2 kontenjan koyalım. Bunu yapmıyoruz anca rakamlarla oynuyoruz. Saçmalık!

Akdeniz temsilcisinin transfer gündeminin en üst sıralarında yer alan Mario Balotelli ve Carlos Bacca'nın mavi-lacivert ekibe katılma ihtimalini de değerlendiren Aybaba, iki oyuncunun transferi için de kulübün çalışamalarının devam ettiğini vurguladı. Avrupa Şampiyonasında oynayan ve teklif ettiğimiz oyuncularda var ama çok zorlanıyoruz. Bütçeler çok tepede.. Zorlanıyoruz ancak turnuvanın bitmesiyle belki fiyatlarda düşüş yaşar." dedi.

Kaynak: Beinsports

Daha yeni Daha eski
Google News