Murat Sancak "Adana Demirspor batacak" diyen yorumcuyu uyardı!



Spor dünyasında ses getiren Mario Balotelli transferinin ardından Türkiye'de ki spor programlarında da yer alan gündem elbette Mario Balotelli ve Adana Demirspor oldu.

A Spor'da yayınlanan program yorumcularından Mehmet Ayan, Balotelli transferi ile ilgili "Adana Demirspor batar..." yorumunun ardından canlı yayına telefon ile bağlanan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak transfer ve Adana Demirspor hakkında detaylı olarak bilgi aktardı.

Murat Sancak "Bu sezon Balotelli'yi seyredin"

Balotelli gibi bir dünya yıldızını Türkiye'ye getirmek kolay olmadı. Menejeriyle, imza parasında, menejerlik ücretinde problemler yaşadık ancak buradan menejerine de teşekkür ediyorum. 3 Yıllık projemizi ona ve Balotelli'ye de anlattık. Gelmesinin asıl nedenlerinden birisi de Adana Demirspor'un heyecan verici projeleridir. Elbette heyecanlandılar. Sonuçta önemli bir ülkeyiz. Balotelli önümüzeki dünya kupasında da oynamak istiyor ve bunu yapabilmek için burada süper lig'de kendini göstermek isteyecektir. İyi futbolcu hırslı futbolcudur. Bu da hocaya , takım arkadaşlarına ve bize de bağlıdır. Bu sezon Balotelli'yi seyredin derim.

Murat Sancak "Hırslı oyuncuları severim"

Transfer komitemiz var. Metin Korkmaz, Gökhan Göktürk bunun  yanı sıra Erkan Zengiin ve Gökhan İnler çok emek sarfettiler. Zaten Kaptanımız Balotelli ile direk temastaydı. Benim ikna olma konusunda ise ben böyle hırslı oyuncuları severim.

Murat Sancak "Demirspor Batacak" diyen yorumcuya  sert çıktı

Sayın Ayan, Lütfen.. Senden rica ediyorum  o "Batacak" kelimesini lügatından çıkart. Zor duruma düşecek de, finansman problemi yaşayacak de ama "Batacak" deme... O kelimeyi sadece Adana Demirspor için de değil,  hiçbir takım için kullanma, bu hoş değil. Bu matematik hesabıdır. Biz bu transferleri yapacağımız zaman kalemi kağıdı elimize aldık. Toplam 10 tane transfer yapacağız ve var olan elimizdeki çekirdek kadromuz var. Ligi ortalarda bitiren bir takımın geliri 100 Milyon Lira civarında, kombine ve biletleri hesap ettiğiniz zaman 15-20 Milyon Lira da oradan gelir, biz en azını ortalama 15 Milyon Lira olarak alalım. Loca geliri ortalama 20 Milyon ama onuda 15 milyon TL olarak alalım. Etti 30 Milyon TL. Ve şu anda spronsorlardan elde etmiş olduğum yaklaşık 20 Milyon gelir  var.  Etti mi 50 Milyon.. 100 milyonda gelirimiz vardı 150 Milyon TL... Şu anda zaten 145 milyon limitimiz var ( Artmasa bile..). Eski ve yeni transfer edeceğimiz oyuncularla ortalama fiyata 700-800 Bin Euro'ya geliyor. Yani 13-14 Milyon bir bütçe ile kapatacağız. Bu da bizim hesaplarımızla örtüşüyor. Belki ilave de edebiliriz bunu da yapabiliriz. Şirketlerimiz var. Bu şirket zor duruma düşerse benim sorumluluğumda bırakında bunu da yapabilelim.

Başkan transferler hakkında bilgi de verdi.

Jose Fonte gündemimizdeydi ancak hem ücretinden dolayı hem de Fransa'da bir teklif almış, muhtemelen anlaşacaktır, vazgeçtik bu transferden... Bruma ile ilgilendik ama maliyetinden dolayı vazgeçtik. Nani ile de görüştük, şu an da Amerika'da Orlando'da oynuyor. Gerçi biraz zorlamış olsaydık o transferi de bitirebilirdik ama Adana Demirspor'un PR değeri o kadar yüksek ki, bizden 1.6 Milyon Euro isteyen Türkiye de oynayan bir futbolcu 1 Milyon Euro'ya gelirim diye haber gönderdi. 

Akintola diye bir oyuncu vardı, Geçen sene Hatayspor'da kiralık olarak oynuyordu. Kulübü ile görüşüyoruz, anlaşabilirsek onu da alacağız. Onun haricinde bir sol ve sağ açık alacağız. Birde 6-8 alacağız. Bir stoper daha alacağız. Bir sağ ve sol bek alacağız. Biz 6-7 tane daha oyuncu alacağız. Bu arada Assonbalonga'yı da ihmal etmemek lazım. Kendisi en az Balotelli kadar Adana Demirspor'a katkısı olacak bir futbolcu. 3 yerli oyuncu oynatma kuralı var. Muhammed Şengezer'i de almak için çalışıyoruz. kendisi şu anda Başakşehir'de ve 3. kaleci durumunda.. Bize gelirse 1. kaleci olacak. Buradan Başakşehir Kulübüne ve Aykut hocaya da sesleniyorum. Bu oyuncuyu bırakın önü açılsın, gelsin bizde 1. kaleci olsun. en azından milli takımımıza kaleci kazandırmış oluruz.

Gökhan İnler bizim kaptanımız ve oynadığı sürece sahada, futbolcu bıraktığında da kendisinden projeler yapacağız. 



Adana Demirspor Borsa'ya Açılıyor

Murat Sancak "Benim tek bir hedefim var... Adana Demirspor'u  sözde değil, özde Halkın Takımı yapmak istiyorum. Yakın zamanda borsa'ya açılacağız SPK'dan gerekli izinleri alabilirsek bu takımı Halkın Takımı yapacağız." dedi.


*Haber metni kaynak gösterilmeden yayınlanamaz

Daha yeni Daha eski
Google News