Saksı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

 


Saksı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçeklerle zaman geçiren birçok insan sevilmiş olduğu çiçeğe uygun bir saksıya haiz olmayı istiyor. Sıhhatli bir çiçek yetiştirmeniz için doğru saksıyı seçmeniz gerekiyor. Saksı alırken beğendiğiniz ürün tasarımları yerine amacına uygun olanlara yönelmenizde yarar var. Saksıda yer edinen tüm tasarım bilgileri çiçeğin sıhhatli bir halde gelişmesi için belirleniyor. Bu yüzden saksı seçiminden ilkin hangi çiçek için kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İşte saksı seçiminde dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan püf noktalar;

Saksılar birden değişik materyalden elde edilmiş olduğu için yapısal bazı farklılıkları bir arada sunuyor. Naturel malzemelerin bir araya gelmesi ile meydana getirilen gözenekli saksılar birçok çiçek için uygun ortamı oluşturuyor. Ahşap saksı organik olması ve içeride hava dolaşımına müsaade etmiş olduğu için çiçeklerin daha sıhhatli bir halde yetişmesine katkıda bulunuyor. Ahşap saksı yardımıyla nebat köklerinin kolayca nefes almasını sağlayabilirsiniz. Tertipli bir halde sulama gerektiren ahşap saksılara su vermeyi dikkatsizlik etmeyin.

 

Saksı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Saksının yapısı ve ağırlığı şeklinde detaylar çiçekleriniz açısından büyük ehemmiyet taşıyor. Bilhassa tertipli olarak sulama isteyen çiçeklere sahipseniz saksının hafifliği sizin için mühim olabilir. Suyu emen toprak daha çok ağırlaşacağı için yapı olarak hafifçe saksılara yönelebilirsiniz. Bu yüzden saksı almadan ilkin toprak, su ve saksının ağırlığını iyi hesaplamanız gerekiyor. Saksıyı koyacağınız alana ürün ağırlığına dikkat etmeniz daha iyi sonuçlar doğuruyor. Bilhassa balkon şeklinde tehlikeli alanlarda yapı olarak hafifçe yada ahşap saksı tercih edebilirsiniz.

 

Saksının drenaj özellikleri

Çiçeklerinizi koyacağınız saksıyı seçerken uzun vadeli bir ürüne haiz olmak isteyebilirsiniz. Bilhassa drenaj açısından değişik çiçek tiplerine uyum elde eden bir saksı tercih ederek tasarruflu ve ekonomik bir ürüne haiz olabilirsiniz. Bu sayede aynı saksı ile birden değişik çiçeği sıhhatli bir halde yetiştirebilirsiniz. Saksı seçiminde kafi drenaj deliğine dikkat ederek alışveriş yapmayı dikkatsizlik etmeyin. Nebat köklerinin sıhhatli bir halde kalması ve büyümesi için hava alması gerekiyor. Aradığınız oksijeni ise saksınızda yer edinen drenaj miktarı belirliyor.

 

Saksının güzel duyu yapısı

Hoş kokusu ve yapısı ile sizi kendine çeken çiçekler için uzun ömürlü bir saksıya haiz olmak isteyebilirsiniz. Saksının ömrünü belirleyen detayların başlangıcında ürünün kullanım amacınıza uygunluğu geliyor. Bu yüzden kullanım kolaylığı ve güzel duyu yapıyı bir araya getiren saksı modellerine yönelebilirsiniz. Bahçenize ya da balkonunuza uyum elde eden bir saksı arıyorsanız renkler ve tasarım detaylarından yürüyebilirsiniz.

 

Ahşap Saksı Onarım Gerektirmez

Saksılar birbirinden değişik tasarım ve renk detaylarına ev sahipliği yapıyor. Günlük hayatınıza renk katan yeni bir saksı aldığınızda onu uzun süre kullanmak isteyebilirsiniz. Aldığınız saksının uzun ömürlü ve sıhhatli olması için materyal kısmına dikkat etmeniz gerekiyor. Saksınızın materyalinde bozulmalar olmaması ve sıhhatli bir toprağa haiz olması için bazı detaylara dikkat edebilirsiniz. Bunların başlangıcında ahşap saksı yer ediniyor. Fazla onarım gerektirmeyen bu saksı materyalleri bununla birlikte toprağın zarar görmeden çiçekleri büyütmesini sağlıyor.

 


Daha yeni Daha eski
Google News