Aydın Çakay "Böyle bir olayın tekrarına müsade edilmeyecek"

Adana Demirspor'un yeni transferinden yıldız futbolcu Mario Balotelli Adana'ya gelmiş, Adana Demirspor taraftarları da Balotelli'yi bağrına basarak karşılama yapmıştı. Bu karşılama esnasında, başka takım formalı kişilerin başlattığı, özellikle de Fenerbahçe aleyinde bazı istenmeyen tezahüratlar ortaya çıkmıştı. Bu konu üzerine Şimşekler Grubu liderlerinden Aydın Çakay rahatsızlığını dile getiren açıklamada bulundu.

Aydın Çakay " Bu konuyla alakalı tüm taraftarlarımız ve camiamız rahatsızlık duydu. Beklenmeyen ve ani gelişen bu olayın tekrarına asla izin vermeyeceğiz. Süper Lig'den uzak kaldığımız 26 yıl boyunca taraflı tarafsız kazandığımız sempati ve saygıyı bir anda harcatmaya niyetimiz yok. Bizim herkese saygımız var herkes de bize saygılı olmak durumunda. Aramıza yeni katılan taraftarlarımız muhakkak ki vardır. Olacaktır. Bundan doğal ne var ki? Ama aramıza katılan yeni taraftarlarımızın da bizlerle aynı tarafta olması gerekiyor. Biz ateş gibiyiz, yaklaşmasını bileni ısıtır, yaklaşmasını bilmeyeni yakarız. Sayımız günden güne artıyor. Elbette ki başka takıma gönül verenlerde olabilir, içimize girebilir. Buna engel koyamayız ancak aramıza girdikten sonra onların sorumlulukları artıyor. Nerede olursa olsun üzerinde Adana Demirspor forması atkısı taşıyorsa, bir organizasyonunumuza katıldıysa bizleri bilecek ve bizlere ayak uyduracak. Kendi kafasına iş yapamayacağını bilecek."

Aydın Çakay "Balotelli'yi karşılamada yaşanan olayın üzerine diyeceğim şudur ki; Anlık gelişen bir olaydı ve muhakkak bunu yapanlarda pişmandır ve tekrarını yapmazlar. Benim lafım bu tip olaylarla ortalığı karıştırmak isteyenleredir. Böyle bir olayın tekrarına müsade edilmeyecek! 26 yıllık emeğe kimsenin leke sürmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz!" dedi.

Aydın Çakay, ligdeki tüm tribünlere eşit mesafede olduklarını belirterek "Kimseyle bir husumetimiz yoktur, takımlar sahada ölümüne oynayabilir, biz tribünlerde buna destek veririz ancak herşey stadda kalır. Bunca yıl boyunca tırnaklarımızla kazıdığımız, umutsuzlukların gölgesinden çıktığımız aydınlıklara karanlık olmaya çalışan kim olursa olsun karşısında bizi bulacaktır. Çünkü biz Adana Demirspor'luyuz. Biz her zaman bize yakışanı yapmak zorundayız." dedi.
Daha yeni Daha eski
Google News