12 Hafta Sonuda | Adana Demirspor



Süperligde oynanan ve tamamlanan 12. haftanın ardından Adana Demirspor'umuz 16 puanla 10. sırada yer aldı. 

4 Galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile puan cetvelinin tam ortasında yer alan Adana Demirspor'da geride kalan müsabakalarda göze çarpan en büyük eksiklik kalede görüldü. Attığımız 17 gole karşın kalemizde 17 gol gören Adana Demirspor'umuz son müsabakasında kalesini gole kapattı. Dün doğum günü olan ve 23 yaşına giren kalecimiz Muric kalesinde gole izin vermezken, son dakikada Bjarnason'un ters bir kafa vuruşunu son derece çevik bir şekilde tutması ise gelen 3 puanın habercisiydi.

Geride kalan haftalarda Takımın en skorer ismi ise Balotelli oldu. Form düzeyi düşük olarak görülen Balotelli ikili mücadelelerde sürekli kendini yere bırakmayı düşünmesi yerine ayakta kalıp mücadelesini sürdürmeyi denemeli. Forma şansını bulduğu her müsabakada faydalı işler yapan Assombalonga ise güçlü fiziği ile rakip defansı yıpratmaya devam ediyor.

Kiralık olarak kadromuzda yer alan Yunus Akgün ise tribünleri ayağa kaldırmaya devam ediyor. Topla buluştuğu hemen her pozisyonda içimizde çiçekler açtıran genç oyuncu form grafiğini yükseltmeye devam ediyor. 

Sezon başında her ne kadar hedefimizin "Ligde kalmak" olarak belirlense de, devre arası transferlerde iyi bir solbek , oyun kurgusu gelişmiş, yaratıcı ve kaliteli bir ortasaha ile 10 numara transferi ile üst sıralar hayal değildir. 

Adana Demirspor'un aksayan mevkileri;

Kaleci (Ferhat ile kaybettiğimiz puanları telafi etmeliyiz. Kaleyi teslim alan Muriç bu form grafiğini korursa kaleye transfer es geçilebilir ancak bu işler şansa bırakılmaz. İyi bir yerli kaleci gerekiyor.)

Solbek (Rassoul çok kaliteli bir isim ancak sol bekte aksıyor. Gerçek mevkisi stoper olduğunda daha etkili oluyor)

Ön Libero ( Defans ile forvet hattı arasında etkili dikine oynayabilen güçlü bir askere ihtiyaç var)

10 Numara ( Takımda işler kötü gittiğinde sorumluluk alacak komutan eksik. Balotelli ile yay civarında topu buluşturacak, kanatları sıfıra indirebilecek, ortalığı karıştırıp rakibe kart göstertecek bir maestro eksiğimiz bulunuyor. Hazır Balotelli demişken,  Balotelli her ne kadar kaçak oynayıp, geriye yaslansa da bunu takıma yardım etmek için değil, ileride aralara kaçacak gücü olmadığından yaptığını biliyoruz. Çok etkili ve son vuruşlarda usta bir isim ancak her maçta aynı performansı beklemek hayalcilik olur. Ancak şu haliyle bile ligde 5 gol 2 asist yaptı. Tebrik edip, destekleyip izlemeye devam etmeliyiz.)

Daha yeni Daha eski
Google News