En Sevilen Çocuk Şarkıları



Çocuk Şarkıları

Müziğin, bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri bulunduğunu söylememize esasen gerek yok ama yine de belirtmekte fayda var. Aslında sadece bizim kültürümüzle de değil yeryüzündeki hemen her kültürde müzikle alakalı bir etkinlik, dinlence ve melodilere rast geliriz. İnternet , Tiyatro, televizyon, çizgi filmler, bayramlar, kutlamalar ve hatta dışarıdaki kuşların cıvıltıları bile hayatımıza çok farklı noktalardan müzik ziyafeti sunuyor. Evimizde, otobüste, uçakta yürürken hemen her yerde dinlediğimiz müzikler aslında bizi anlatır. Çocuklar doğduğu andan hatta doğmadan bile anne karnındayken, anne babalar içgüdüsel olarak çocukları yatıştırmak, sevgilerini ve sevinçlerini ifade etmek, onunla etkileşimde bulunmak için müzik dinletirler. Anne ve babalar, çocuk gelişiminin müzikle birlikte  nasıl etkileyebileceğinin, sosyal becerileri geliştirip her yaştaki çocuğa fayda sağladığının bilincinde olduğunu az çok biliyor bilmeyende bu teknolojik dünyada bilgiye daha hızlı ulaşabildiğinden öğreniyor. Yıl olarak 2016 ‘da Güney Kaliforniya Üniversitesi Beyin ve Yaratıcılık Enstitüsünde yapılan bir araştırmanın sonucunda, çocukluk çağındaki müzik deneyimlerinin, özellikle de dil edinimi ve okuma becerileri alanlarında beyin gelişimini hızlandırdığı tespit edildi.  Ek olarak müzik, vücudun ve zihnin birlikte çalışmasına yardımcı olur. Çocukları erken gelişim dönemlerinde müzikle buluşturmak, kelimelerin seslerini ve anlamlarını öğrenmelerine yardımcı olur. Müzikle dans etmek, çocukların kendilerini ifade etmelerine izin verirken çocukların motor becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur.

Çocuğunuza En Uygun Müzik Türü Hangisi

Çocuğunuz için en uygun müzik türünü Youtube’dan seçmeden önce, çocuğunuzun sadece dinlemekten fazlasını yapmasına fayda sağladığını kesinlikle unutmayın. Müziğe odaklanmak, aynı düşünmek gibi benzerdir. Bu sebeple, çocuğunuz için bir müzik listesi oluşturmaya başladığınızda, çocuğunuzun müzik kulağını desteklemeye yardımcı olacak müziğe odaklanın. İyi bir müzik listesi  çocuğunuz için her türden müzik örneklerine sahip olmalıdır. Bebekler için daha sakin sözsüz, fon müzikleri çok rahatlatıcı olurken, okul öncesi çocuklar daha çok hayvanlarla alakalı şarkılardan ve eğlenceli müzik türlerinden hoşlanırlar. Çocuklar için en uygun müzik türü yoktur. Her çocuk, farklı türlerde müziklerden hoşlanabilir. Bu konuda benimde kendi çocuklarıma dinlettiğim ve herkese de tavsiye ettiğim bir Mojo Berry Türkçe youtube kanalı var. Çocuk şarkıları ile ilgili animasyon videoları izlerken yaştan bağımsız siz bile keyifleneceksiniz. Bu arada çocuğunuz kendi kararlarını vermeye başlayıncaya kadar ona agresif müzikler dinletmemenizi tavsiye edebiliriz. Okul çağındaki çocuklar farklı müzik türlerinden hoşlandıklarını ve beğenmediklerini ifade etmeye başlarlar. Bu dönemde müziğe aşina olan çocuklar için müzik dersleri çok eğlencelidir. Diğer yandan çocuğunuzun müzik kütüphanesine klasik müzik eklemeniz enstrümanlar hakkında bilgi edinmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda müziğin farklı türlerini tanıyarak daha çok bilgi edinebilir.

İşte En Sevilen Çocuk Şarkıları

Mojo Berry Türkçe Youtube kanalında yer alan çocuklar tarafından en çok sevilen çocuk şarkıları sizler için liste yaptık

1- Kırmızı Balık Kaç Kaç

 

2- Arı Vız Vız Vız

 

3- Ceviz Adam

 

4- Küçük Kurbağa

 

5- Tavşan Kaç Kaç

 

6- Bak Postacı Geliyor

 

7- Pazara Gidelim

Daha yeni Daha eski
Google News