Adana Demirsporun Onur Maçı

2010 yılı play off'larında penaltılar sonucu Tavşanlı Linyitspor'a elenmiştik. Ancak o günlerde şampiyonluk hevesi değildi bizde ki.Bir futbolcu oynamış ya da oynamamış farketmez biz bir hakkın peşinde idik. Ceza alan bir futbolcunun oynatılması ve buna federasyonun göz yummasına karşı dik duruşumuzu sergilemiştik. Haziran ayında 10 otobüs ile İstanbul İstinye de bulunan Federasyon binasına gittik.Biz dışarda mücadele verirken içeride efsane başkan BEKİR ÇINAR ' a destek olmaya çalışmıştık.Zira o günlerde Kütahya milletvekili tek başına Adana bürokratlarının acizliğini ortaya çıkarmıştı aslında.Bekir başkanın arkasında duran bir tek Adanademirspor taraftarlarıydı. Bizler biliyorduk ki Bekir başkan arma için savaşıyordu.Bu haksızlığın düzeltilmemesi bizi kara günlere itmişti.Nitekim Bekir başkanı kaybetmiştik ! O günler için bugünkü futbolcularımızın bizleri anlayıp savaşmasını istemek hakkımızdır. Tekrar hatırlatmakta fayda var. Çünkü bu maç bizim için '' ONUR '' maçıdır !

Şimşekler Grubu'nun o günkü açıklamaları aynen şöyle idi.

"Bizler Adana Demirspor taraftarları olarak 1000 kilometre uzaktan şampiyonluk heveslisi olarak gelmedik. Adana'dan çıkmadan önce yüzbinlerce taraftarımıza gidiyoruz dedik. Adana Demirspor'un sesi, Demirsporlunun yüreği olmaya gidiyoruz. Tamamen haklı olduğumuz bir davada sonuç alamasakta, kazamasakta sahipsizliğe karşı bir nefes olmaya gidiyoruz. Evet bu cümleleri söyleyipte çıktık yola. Ve şimdi burada, İstanbul'dayız. "Adalet tecelli etsin diye buradayız. Adana Demirspor bu haksızlığa uğrarken, Adana'yı yönetenler, olup bitene seyirci kaldığı için buradayız. Adana'yı ve Demirspor'umuzu kendi kaderine retk eden seçilmiş ve atanmışlara karşı bir kıvılcım olmak için buaradayız. TFF gibi özerk bir kurum yanlışından dönsün ve baskı altında aldığı kararı düzeltsin diye buradayız. Tahkim Kurulu bizlere, Federasyondan bağımsız olduğunu ispatlasın diye buradayız. Burada olmamız için o kadar çok neden var ki...

Şimdi söz sende Tahkim Kurulu. Ya, yanlışa yanlış ekleyip, TFF talimatlarına uygun olmayan bir karara çanak tutacaksınız; ya da hatadan dönmek de büyük bir erdemdir deyip haksızlığa meydan vermeyerek yüzbinlerce insanın Tahkim Kuruluna olan güvenini sağlamlaştıracaksınız. Bağımsız olduğunuzu kanıtlayın bize. Adana Demirspor'un Eyüpspor ile beraber verdiği onurlu hukuk mücadelesi sonuna kadar devam edecek. Aslında biz 1000 kilometre uzaktan sahipsizliğe ve haksızlığa karşı yola çıkarken zaten kazanmıştık. Dileriz adalet yerini bulur ve hukukta kazanır."

Açıklamanın ardından Demirsporlu taraftarlar, "DÜRÜST OL FEDERASYON", "ADALET İSTİYORUZ TAHKİM", "TAHKİM SÖZ SENDE BU YANLIŞA DUR DE" tezahüratlarda bulunmuşlardı.

 

Tekrar yazmakta fayda var ! O günler için bugünkü futbolcularımızın bizleri anlayıp savaşmasını istemek hakkımızdırÇünkü bu maç bizim için '' ONUR '' maçıdır !

bu yazıya katılanlar lütfen twitter hesabında #BekirÇınarİçinOyna yazmalı
Daha yeni Daha eski
Google News