Sahada Eksik Var

Boluspor'a 1-0 mağlup olduk.Bu daha ligin ilk maçıydı ve kesinlikle futbolcuların performanslarını sahaya tam yansıtamadığı ya da takımın henüz  birbirine uyum sağlayamadığını söyleyebiliriz. Yine de bunun dışında gördüğüm eksiklikler vardı.

Orta Sahada Eksiğiz !

Karşıyaka ile oynadığımız hazırlık maçında Efe İnanç hakkında orta saha için yetersiz kalıyor demiştim. Dünkü Bolu maçında da  beklentilerimizin altında bir futbol ortaya koydu.Biz Efe'den daha iyi bir performans bekliyorduk. Kalitesi ve tecrübesi tartışılmaz ancak dün sahaya bunu yansıtamadığını nitekim forvet hattının da bundan fazlasıyla etkilendiğini gördük. Juninho istediği pasları yine alamadı. Juninho'dan geçen senenin ilk devresindeki performansı bekliyorsak ilk önce orta sahadan onu beslememiz gerekiyor. Orta sahanın pasif kalması, pas dağıtamaması , mücadeleden düşmesi ile beklenilen skoru yakalayamadık.

Kanatlarda Geri Dönüş Yok

Maçın ilk 20 dakikasında rakibimize baskı kurmaya çalıştık. Özellikle Erçağ'ın kanadını kullandık. Sol kanatta Mehmet Eren etkisiz kaldı. Erçağ'ın yorulması , Mehmet Eren'in hücum yönlü bir futbolcu olması nedeni ile Kamil ve Keremcan da istedikleri gibi ileri çıkışları yapamadılar. Rostand'a bir türlü yapılmayan ortalar onunda futbolunu etkisiz kıldı.Rostand orta sahaya gelip top almaya çalıştı. Orta sahanın bekleneni verememesi belki de Yücel İldiz'e de süpriz oldu.

Duran Topları Neden Juninho Kullanıyor ?

Evet hazırlık maçlarında da gördüğümüz gibi dün de özellikle kornerleri Juninho kullandı. Juninho'nun altı pas üzerinde korner atışlarında gol araması beklerken onu yine her kornerde topun gerisinde gördük. Peki neden Juninho ? Efe İnanç , Mehmet Eren gibi isimler var iken Juninho'nun bunu yapması bir hayli ilginç ve dikkat çekiciydi. Hazırlık maçlarında da bunu denedik ve dünkü ortaların hemen hemen hepsi etkisizdi.Neredeyse  tüm topları Boluspor defansı ön direkte karşıladı. Ki ön direği bile rahatsız edemedik. Burada bir yanlış var. Ya bu topları kullanacak bir futbolcu transfer etmedik ya da transfer ettiğimiz futbolcu bu işi dahi yapamıyor... Bir an önce toparlanıp mücadeleci bir orta saha ile yine o denli bir takım oyunu oynamalıyız.Aksi takdirde taraftarın beklentileri suya düşecektir. İlk maçta bu eksikler ya da hatalar olabilir. İlk haftalar dediğim gibi bir uyum süreci var. Bu takımdan beklentimiz çok yüksek.İlerleyen haftalarda daha iyi bir Adana Demirspor izlemeyi umut ediyoruz.
Daha yeni Daha eski
Google News