Adana ılıman havasıyla Türkiye'nin kamp merkezi olmalıydı

Malum , futbol liglerinde devre arası yaklaştı. Türkiye' deki spor kulüpleri  kamp yapmak ve ligin ikinci yarılarına hazırlanmak için yoğun bir kamp programı arayışına girdi. Tam da bu lig arasında Türkiye Futbol Federasyon'u Antalya da Fatih Terim'inde katılacağı programlar  düzenliyeceğini duyurdu. Federasyon bu hamlesiyle bir nevi Antalya'nın tanıtımına, ekonomisine katkıda ön ayak oluyor da diyebiliriz.

Ya Adana ?

Yine sınıfta kalıyoruz...

Türkiye'de kış iklimi en güzel şehirlerden birisi olan Adana yine kaybediyor. Düz coğrafyası ,ılıman iklimi ve güzel havası ile kışın neredeyse fakirin dostu olan Adana herşeyden uzak kalıyor.

Adana kaderine yine terk ediliyor.

Sonbahar ve kış aylarında baktığımızda , Türkiye'deki birçok futbol takımının  kamp alanlarında hava şartlarının bozuk olduğunu, bırakın spor faaliyetlerini, yaşam tarzlarını bile etkileyen olumsuzluklar yaşanırken...

Hemen pencerenizden Adana'ya bakmalısınız veya Adana'lı bir dostunuzu arayıp "havalar nasıl" demelisiniz. Gündüzleri neredeyse yazdan kalma havaların yaşandığı Adana , yetersiz siyasetçi ve işletmecilerin yüzünden kış aylarında da hak ettiği değerleri bulamıyor.

Milli müsabakanın Adana'da olduğunu öğrendiğimizde , sebebinin Fatih Terim'in Adana'da doğması olmadığını yine Fatih Terim basın toplantısında açıklamıştı. Fatih Terim "Adana ve Mersin'i seçmemdeki amaç buradaki iklimin sert olmaması, futbol oynamaya müsait olması" demişti.

Öyle ya bu güzel kent, tam da spor kenti değil midir?

Tek eksiğimiz çalıp çırpma derdindeki belediyelerimiz ve sözüm ona Adanalı siyasetçiler...

Adana için birşey yapın...

Ceylan derisi koltuklarda kaba eti büyüteceğinize, Adana için birşeyler yapın, örneğin futbol sahaları yerine kaykay salonları yapmaktan vazgeçin. Şehrin kuzeyindeki düz coğrafyada imar derdine düşüp rant peşinde koşmayın.

Her sene kaldırım taşı değiştirip "Çalışıyoruk" diyeceğinize, o paralarla tesis yapın...

Adana'nın tarihi olan 5 Ocak stadyumundan gözünüzü ayırın, rant canavarı olmayın, ağzınızdan akan salyaları sporseverlere bulaştırmayın...

Milletin atkısına pankartına karışacağınıza işinizi yapın, tesis kuracaklara ön ayak olun...

Olun ki Türkiye'nin bir numaraları spor kenti olalım, Spor takımları Antalya' lara değil Adana'ya gelsin... Kışın bu güzel ılıman havada , Adana'da spor yapsın... Esnafın yüzü gülsün... Adana bu kadarını bile haketmiyorsa, sizde Adanalı olmayı haketmiyorsunuz... Bir zahmet defolun gidin.
Daha yeni Daha eski
Google News