Bir Bakışta Oğuzhan Berber

Nisan 1992'de İzmir'de dünyaya gelen Oğuzhan Berber , futbol hayatına da İzmir'de başlıyor...

KARŞIYAKADA BAŞLADI
Burada Karşıyaka Belediyesinde futbol hayatına başladı.Daha sonra 2005 yılında Denizlispor'a transfer olan oyuncu 2010-11 sezonunda zamanın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun devre arası kampına Oguzhan'ı da götürmesiyle bir anlamda hayatı değişmeye başlıyordu.

Antalya kampında hocasının gözüne girmeyi başaran Oguzhan, kamptan sonra resmi sözleşmeye imza atıyor ve o sezonki Samsunspor maçıyla ilk kez bir lig maçında oynamayı başarıyor...

Ardından ligin son 3 maçında da oynamayı başarmıştır.
Lig bitiminde Denizlispor'da yeni hocası Güvenç Kurtar ile sezona başlama kararı aldı.Oguzhan'da bu dönemde Denizli'nin ikinci takımı olan Denizli Belediyespor'a kiralandı..

Belediyespor'a kiralanması kendisinin ligde daha çok forma giymesi ve gelişimine katkı sağlaması açısından önemliydi.

DENİZLİSPOR'DA KENDİNE GELİYOR
Denizli Belediyespor formasıyla o sezon 27 lig maçında forma giyen sol kanat oyuncusu genç yaşına rağmen iyi bir sezon geçirmiştir.(Ayrıca o sezon Belediyespor formasıyla Adana 5 Ocak stadyumunda Adana Demirspor'a karşı forma giymiştir.)
Oguzhan'ın 2.lig Kırmızı gruptaki performansı Denizlispor teknik ekibi tarafından takip edilmiş ve oyuncu diğer sezon takıma tekrar kazandırılmıştır.

Denizlispor'daki maddi krizde takımın o sezonki transfer politikasını derinden etkilemiştir..Yönetimi ve teknik direktörü genç oyunculardan oluşan bir kadro kurmaya yönelten bu maddi kriz Oguzhan için bir fırsat olmuştur.

Denizlispor formasıyla ligin ilk yarısındaki bütün maçlarda ilk 11'de forma giymiştir.

RİZESPOR'A FLAŞ RAKAMLA TRANSFER OLUYOR
U-21 Milli takım kadrosunda da kendine yer bulan Oguzhan'ın kaderi , Mustafa Denizli'nin geçen sezon Çaykur Rizespor'un başına geçmesiyle değişecektir.Öyledir ki oyuncu genç yaşında kariyerindeki ilk şampiyonluğa bu takımda ulaşacaktır.Mustafa Denizli'nin takıma gelmeden önce yönetime verdiği ve mutlaka takıma kazandırılmasını istediği oyunculardan biri olan Oguzhan ,Ptt 1.Lige göre yüksek bir bonservis bedeli olan 1.650 milyon tl karşılığında Rize'ye transfer olmuştur.

Ligin ikinci yarısını da Rize'de geçiren futbolcu burada da 17 maçın tamamında ilk 11'de yer almıştır.
Şampiyon olacak olan kadroya Sercan , Cernat , Depetris ve Eren ile birlikte kadroya dahil olmuştur.

HAKKINDA;
Beşiktaş'ın efsane sol ayaklı oyuncusu ve geçen sezon Rizespor'da Mustafa Denizli'nin yardımcılarından birisi olan İbrahim Üzülmez , kendisi gibi sol ayaklı olan Oguzhan hakkında şu sözleri söylemiştir ;
''Öğrenmeye aç, öğrenmeye istekli bir genç kardeşimiz. Ülkemizde sol bek konusunda sıkıntılı olduğu aşikar, bu mevki için Oğuzhan gelecekte bu açığı rahatlıkla kapayabilecek bir potansiyele sahiptir ''

HOŞGELDİN
Bu sezon takımda Iraklı Ali Adnan'ın üstün performansından dolayı Süper Ligde hiç forma giyme şansı bulamamıştır.2 kez Türkiye Kupasında oynamıştır.Ligin ikinci yarısında Adana Demirsporumuz için mücadele edecek..

Fatih Ünaldı
Daha yeni Daha eski
Google News