Şimşeğe Adanmış Yürekler

Her şeyden önce bu sezon Demirspor'un ortaya koymuş olduğu en iyi olmasa da en yürekten oynadığı mücadeleydi, maçı kazandıran da bu mücadele oldu. Taraftar için ise ne söylenebilir ki bu yağmurda çamurda 12-13 bin taraftar ki bir çok süperlig takımı bu taraftarın yarısına sahip degilken az da olsa bir play off umudu için desteğe gelmiş yüregine ortaya koyan cefakar insanlar…

Adana Demirspor her geçen gün üstüne koyarak güzel futbol oynamaya devam ediyor. Özellikle savunma bloğu birbiriyle daha anlaşır duruma geldi. Ferhat,Yigitcan,Erdi üçlüsünü Oğuzhan çok iyi tamamladı. Oğuzhan’a ayrıca değineceğim . 1461 Trabzon maçında gözle görülür bir şekilde takımın morali oldukça yüksekti. Bu durumdan hem Mustafa hocanın hem de yönetimin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Yönetim futbolcularla ayrı ayrı ilgilendi ve hep yanlarında olduğunu gösterdi. Bana göre yönetim şu an amatör bir ruhla profesyonel bir şekilde çalışıyor ve de çok başarılı bir şekilde çalışıyor. Yönetimi de ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

1461 Trabzon maçında Adanademirspor  defansı  çok fazla bireysel hata yapmadı bana göre de bu haftanın en güzel durumlarından biriydi. Oğuzhan sanki 3-5 sezondur Demirspor da oynuyor gibi takıma adapte oldu ve bu gidişle takımın vazgeçilmezlerinden olacak gibi, ceza sahasına ortaları ve topu orta saha ile sorunsuz bir şekilde buluşturması  gayet başarılıydı. Özgür ve Erçağ ikilisine değinmeden geçemeyeceğim mevcut bulundukları koridoru gayet güzel kullanıyorlar fakat bu maçta biraz bocaladılar gibi Erçağ çok hırslıydı fakat istenilen ortaları yapamadı. Ama hala kredilerinin olduğunu düşünüyorum, Erçağ belki bir maç dinlendirilirse daha başarılı olacağı kanaatindeyim.

Rostand maç boyunca gayet mücadeleciydi fakat taraftarın beklediği o son vuruş bir türlü olmadı.  Rostand hem G.antep belediye maçında hem de 1461 Trabzon maçında 3 defa kaleci ile karşı karşıya kaldı fakat golle buluşamadı. Rostand’ın top ayagına geldiği zaman top sürme ile ciddi bir sıkıntısı var eğer bunu aşabilirse zaten tutulamaz. Rostand oyundan çıkarken bir kısım taraftarın yuhalaması yakışmadı, maç içerisinde gol atamasa da galibiyete katkısı oldu kesinlikle.

Ve kaleci Şener belki bugün çok fazla görev düşmedi ama yediği golde bariz hatalıydı. Ve bunu Şener ilk defa yapmıyor kornerlerde ve ceza sahasına ortalarda topa çıkmakta ciddi bir zamanlama problemi var, topa çıkıyorsan ona niyetlendiysen şart ne olursa olsun o topu uzaklaştıracaksın veya kale çizgisinde bekleyeceksin ikisinin arasında kalırsan yersin golü. En son olarak Mehmet Eren , Adanademirspor’a 2-3 tane Mehmet Eren olsa kimse yok demez herhalde,ayağına sağlık yüreğine sağlık.

Son söz olarak play off için hem futbolcular hem taraftar hem yönetim inanmış artık gerisi gelsin …

Saygılarımla

Barış Yılmaz
Daha yeni Daha eski
Google News