Antalyaspor Yönetimi Hakeme Ateş Püskürdü

PTT 1. Lig’in 24. haftasında Antalyaspor evinde Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası kırmızı beyazlı taraftarlar maçın orta hakemi Barış Şimşek’e net penaltı pozisyonunu vermediği ve Emrah Başsan’a yapılan hareketin kırmızı kart olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Antalyaspor'u sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmasını değerlendiren Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, bugün gerçekleştirecekleri yönetim kurulu toplantısından sonra bir basın toplantısı kararı alacaklarını ve sahada yapılan hakem hatalarını burada tek tek açıklayacaklarını vurguladı.

Adana Demirspor karşısında Antalyaspor’un ciddi görülür şekilde hakem hataları yaşadığını kaydeden Başkan Gültekin Gencer, takımın haklarının sahadaki üçlü tarafından çok kolay bir şekilde elinde alındığına vurgu yaptı. Karşılaşmalarda hakem hataları olabileceğine ve yanlış değerlendirilebileceğine işaret eden Başkan Gencer, "Hem yan hakem hem de orta hakemin gözü önünde olan havaya kalkmış eli saha içinde dahil işaretlerle eli sakladı diye göstermeye çalışan bir hakem vardı. Akşam televizyonlarda yorumlarda da izledik. Net penaltı olduğu yorumcular tarafından söylendi. O penaltı olsaydı ve bunu gole çevirseydik. Maçın başında 2-0’ı yakalıyorduk. Maç kopma durumuna gelebilirdi." dedi.

Verilmeyen net penaltı pozisyonu olduğunu iddia eden Gencer, hakemlerin bu hatasından dolayı kader anını alıp kendilerinden götürdüğünü ifade etti. Bu yapılan hataların ilk olmadığını açıklayan Gencer, kendilerinin seslerini çıkarmadığını, Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) temsilcileri olmasına rağmen Antalyaspor’un rahat bir şekilde göz ardı edildiğini açıkladı.

"90 DAKİKA TAKIMI YALNIZ BIRAKMAYAN TARAFTAR VARDI"

Adana Demirspor maçında kırmızı beyazlı taraftarların 90 dakika boyunca takımı yalnız bırakmadığını söyleyen Başkan Gencer, sahada kazanmak isteyen bir takım olduğunu hatta bazı oyuncuların ayağının kırılacağını bilmesine rağmen gelen tekmeye göğüs gerdiğini belirtti.

Emrah Başsan’ın ayağına yediği tekme pozisyonunun hem orta hakem hem de dördüncü hakemin gözü önünde olduğunu aktaran Gencer, "Onu dahil iki hakemin gözü önünde görmezlikten gelip sarı kartla değerlendiren bir hakem üçlüsü karşısında Antalyaspor’un bu kadar olumsuzluklara karşı alınan bir puan başarıdır diye görüyorum." diye konuştu.

Antalyaspor’un önünde daha 10 maçı olduğunun altını çizen Gencer, kesinlikle hedeflerinin play-off değil ilk iki olduğuna dikkat çekti.
Daha yeni Daha eski
Google News