Yeni Sezonumuz Hayırlı Olsun

Öncelikle yeni 2015-2016 sezonu bizim için hayırlı uğurlu olur inşallah.

Her sezon öncesi yazdığımız umud ettiğimiz bir konudur Adana Demirspor'umuzun kalıcı gelire sahip olması durumu. Bu yüzden her sezon öncesi illaki "Öncelik Kalıcı Gelir" Sonrası ise zaten gelir diyoruz. Bu operasyon geçtiğimiz sezon başlamış az da olsa kulüp kurumsal hava yakalamıştı. Bu sezon üstüne konulması ve daha dirayetli adımların atılmasını bekliyorum.

Transfer sezonunu başlar başlamaz tüm sezon Adana Demirspor için futbolcu takip ettiğini sandığımız Samet Aybaba'nın süpriz gidişine pekte üzülmedim. Zaten gelişinden belliydi gidişi derler ya o hesap oldu. Gidişiyle Adana Demirspor'a ne kadar zarar verdiğinden ziyade, kaldığında vereceği zararlardan kar ettiğimize seviniyorum. Düşünsenize 1 sezon için 1.5 Milyon TL para kazandı Adana Demirspor üzerinden...

Verdiği demeçlere bakıyorum...

Koskoca bir yalan, aldatmaca, oyalama...

Bir sezon boyunca taraftarın gözünü boyamaktan oraya buraya gidip tatil yapmaktan başka ne yaptı Samet Aybaba...

Bu yüzden hakkımızı haram ederek gönderdiğimiz şu günlerde Osman Özköylü'nün transferine birkaç tık daha sevinebiliyorum.

Öncelik Hoca idi, bu sorunun aşılması sevindirici ancak aceleci davranmak yerine şu andan itibaren dikkatli olmakta fayda var.. Reklam olacak her hamleden kaçınılmalı ve şampiyonluğu zorlayan bir takım oluşturulmalıdır.

SEDAT SÖZLÜ

Genç ve ilk kez büyük bir futbol kulübüne başkan olan Sedat Sözlü'nün belkide en büyük handikaplarından biriside bu olabilir. Zira futbol, basketbola pek benzemiyor. Menejer oyunları, reklamatik kışkırtmalarla birden bire Adana Demirspor'umuzun kasası borç batağına düşürmeye çalışanlar olacaktır. Yıllarca içerisinden çıkılmayacak depremler yaşanabilir. Bunların örnekleri geçmişte sancılarıyla birlikte yaşandı. Terzi misali 10 kere biçip 1 kere kesmek gerekiyor. Bu konuda Sedat Sözlü başkana güveniyor ve heyecanına ortak olarak Adana Demirspor için bir daha omuz omuza diyorum.

Sosyal medyanın önemi malum, ülkelerde ayaklanmalar çıkaran bir sistem yerleşmiş durumda ancak Adana Demirspor, bize göre ülkeler üzerinde bir takımdır ve sosyal medya üzerinden gelecek kışkırtma ve paranoyaklıkla uğraşılmaması, bu yönde bir mesai harcanmaması gerekiyor. Elbette taraftarın fikri zikri önemlidir ancak o makama gelindiyse kararlar size, sonuçları değerlendirmek bize düşecektir.

KALECİ DEDİĞİN İPTEN ALIR İPE GÖTÜRÜR

Her sezon öncesi 1-2 kaleci transfer edilir.. Büyük gövde gösterileri ile bu kalecimiz çıkar leblebi gibi gol yer, bizi ipten alacağına urganı boynumuza geçirir. Son sezonlara baktığımızda gördüğümüz isimler Ramazan, Pawalek, Tolga, Janoseviç... Bize iyi bir kaleci lütfen... Her maç 90'da top çıkarmasınada gerek yok, sadece güven versin bize, "Bunuda yer şimdi" dedirtmesin yeter...

ÇİZGİMİZİ YAKALAYALIM

Kadro içerisinde uçurumların oluşmasına izin verilmemeli, benim inandığım bir doğru var.. sahayı kaleden kaleye düşündüğünde ortaya uzunca bir çizgi çek. İşte o çizgideki adamların iyi olsun... Kaleci, Libero,Stoper,Ortasaha,Forvet.... İşte Adana Demirspor'umuzun yılardır yakalayamadığı çizgi budur. Kalecin kötüdür ama liberon iyidir sonuç hüsran, Forvetin iyidir ama ortasahan kötü.. sonuç hüsran... Bu sezon bu makus talihimizi de yenmek nasip olur inşallah.

Geçtiğimiz sezon oynayan oyuncularımıza kimse kötü diyemez, evet tecrübesiz, evet genç ama kötü değillerdi. Onlarla irtibatı kesmemek lazım ve kendi takımlarındaki kamp süre sonuna kadar beklemekte fayda var. Neticede kendi kamplarından bizim kampımıza fizik olarak hazır durumda katılırlar neresi kötü.. En azında karakterlerini ve tecrübelerini bildiğimiz oyuncular.

Transfer sezonundan aklı selim bir şekilde çıkmak ümidiyle, haydi rastgele ŞİMŞEK...

 

Saygılarımla

Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News