Sedat Sözlü "Kulübün çok büyük ekonomik sorunları var, aşmaya çalışıyoruz"

Geçmişten kalan futbolcu alacakları ve çeşitli nedenlerden dolayı ekonomik sıkıntılar yaşayan TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor, zorlukları aşarak Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

Geçen sezon play-off finalinde Alanyaspor'a elenerek Süper Lig hedefine ulaşamayan mavi-lacivertliler, yeni teknik direktörleri Erkan Sözeri ile 22 yıllık Süper Lig hasretine son vermeyi amaçlıyor.

Yeni transferlerle takımı güçlendiren ve geçen sezon gol kralı olan Mickael Pote gibi önemli oyuncularını elinde tutan Akdeniz ekibi, ilk hafta deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçını kazarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Kulüp başkanı Sedat Sözlü, yaptığı açıklamada, sakatlıkları nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kalacak Fevzi Elmas, Gökçek Vederson ve Mehmet Taş'ın yerine takviyeler yapacaklarını söyledi.

Bazı şanssızlıklar yaşadıklarını anlatan Sözlü, geniş bir kadroya sahip olduklarını ve sıkıntıları aşacaklarını dile getirdi.

Sözlü, Adana Demirspor'un menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kulübün çok büyük ekonomik sorunu var. Bunları aşmaya çalışıyoruz ancak Adana Demirspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur. Şampiyon olmak için bu kadroyu kurduk. Geçmişten kalan, bizim dönemimize ait olmayan futbolcu alacakları var. Kulübün eski futbolculara olan borcu 5,5 milyon lira. Bunları toparlamakta zorlanıyoruz. Aynı zamanda transfer ettiğimiz oyuncuların peşinatları var. Bunları ödüyoruz. Yönetim kuruluyla büyükşehir belediye başkanımızın bu konuda büyük desteği var. Belli başlı sıkıntılarla uğraşıyoruz."

- "21 milyon lira borçla devraldık"

Sözlü, kulübü 21 milyon liralık borçla devraldığına dikkati çekerek, "Hala borçlarla uğraşıyoruz. Benim dönemime ait oyuncuların borçlarının yüzde 90'ını bitirdim. Yeni aldığım oyuncuların peşinatlarını ödüyoruz." diye konuştu.

İyi oyuncuları kadroya kattıklarını dile getiren Sözlü, şunları kaydetti:

"Uyum sorunu olacak ama biz bunları kısa vadede aşmayı planlıyoruz. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kampın meyvesini ilerleyen haftalarda alacağız. Taraftarlarımızı sükunete davet ediyorum. Yönetim iyi niyetli çalışıyor. Eğer birileri Adana Demirspor'a sahip çıkıyorsa, hizmet etmek istiyorsa bırakın hizmet etsin. Hizmet edecek adamların önünü tıkamasınlar."

Adana Demirspor'da kulüp başkanlığı, teknik direktörlük ve yöneticilik yapmanın zorluğuna işaret eden Sözlü, "Taraftarlarımız sabırsız. Özellikle genç taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum, kolay değil zorluklarla uğraşıyoruz. Sabırlı olmalarını kendilerine telkin ediyorum. Belli bir zamandan sonra Adana Demirspor inşallah çok iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Daha yeni Daha eski
Google News