Maraton tribününe giriş eziyeti

Adana Demirspor taraftarları için dün çok özeldi.. Yeni sezonda, yeni bir takımla iç saha özlemini giderecekti..

Gece 21:45'te başlayacak maç için gündüzden stad çevresi, Gazipaşa,Ziyapaşa, Atatürk caddesi hareketlenmeye başladı. Özlem büyüktü ve esasen hemen herkes takımın iç saha direncini görmek için sabırsızlanıyordu.

Maç saati yaklaştı ve tribün girişlerine başlandı. Ama özellikle maraton kuzey girişinde bir sıkıntı vardı. Taraftar maça hala girememişti. Maça 1 saat vardı ve kuyruk uzuyor, sanki içeri girişler özellikle engelleniyordu.

Aramalar..

Bitip tükenmeyen güvenlik önlemleri...

Maça 15 dakika kala dışarda biletli girmek isteyenlerin sayısı 3bin civarındaydı. Tepkilerin gelmesi işte tamda o an başladı. 3bin kişi "Yönetim uyuma, taraftarın dışarda" sloganlarıyla maraton kuzey girişinde baskılarını arttırdı. Güvenlik görevlileri, biber gazı ve kalkanlarla hazır bekliyorlardı ancak bu sefer istenilmeyen olaylar çıkmadı. Taraftarın duyarlılığı, polislerin tatlı diliyle Adana Demir taraftarı ilk 30 dakikayı dışarda sadece münakaşa ederek geçirdi ve yavaş yavaş ta olsa içeri girebildi. (Habere konu yukarıdaki fotolar, maç başladıktan sonra maraton tribününün girişinde bekleyen taraftarlara aittir..)

Bu duyarlılığın 2 taraf içinde sürmesi sanırım sadece pamuk ipliğine bağlı gözüküyor. İlerleyen haftalarda bu soruna çözüm bulunması gerekiyor aksi takdirde taraftar ile güvenlik kuvvetleri karşı karşıya gelecek ve istenilmeyen olaylar çıkacak gibi görünüyor.
Daha yeni Daha eski
Google News