Derbi öncesi açıklamalar

Adanaspor ile Adana Demirspor 'un karşı karşıya geleceği Adana Derbisi öncesi iki teknik direktör de takımların son durumları ve maç hakkında Anadolu'da Futbol programında Volkan Küçük'e açıklamalarda bulundu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur; "Gelen Taraftarımız Atmosferi Değiştirir"
Bizim için çok önemli bir müsabaka, Türkiye'nin sayılı derbilerinden birisidir. Sonuç ne olursa olsun bu derbide güzelliklerin konuşulmasını istiyoruz. Çok güzel keyifli bir derbi bekliyoruz. Sadece futbolun konuşulacağı bir derbi olmasını arzu ediyorum. Deplasman takımıyız bu müsabakada federasyon, belli bir alan veriyor bize ancak gönül isterdiki yarı yarıya olsun  ancak Yüzde 10'luk bölüm bile stadın atmosferini değiştirecektir ve yetecektir diye düşünüyorum. Düşme hattına yakın oluşumuz oyuncularımız üstünde baskı yapmaması için psikolojik destek veriyoruz. Biz oyuncularımızın o baskıyı atması için destek veriyoruz.

Futbol takımı sadece sahada olan birşey değildir. Taraftarın, yönetimin ve futbolcuların olduğu bir bütünlüktür. Bu büyük bir camianın böyle sıkıntıları yaşamaması için elimizdden geleni yapacağız. Ben Adana Demirspor ile 1,5 yıllık anlaşma yaptım ve önümüzdeki sezon için şimdiden çalışmaları yapacağız. Bu sezon matammatiksel olarak üst sıralarda olabiliriz. Ancak birde gerçeklik var ve bu durumda ise 1. hedefimiz ligden düşmemektir.

Adanaspor Teknik Direktörü Osman Özköylü "Taraftarlarımız maça gelmeli"
Osman Özköylü Önemli bir maç yerel olarak. Yıllardır süregelen bir rekabeti var. Bizim temennimiz en iyi futbolla ilk 2 hedefimizi gerçekleştirmek için bu maçı kazanmak istiyoruz. Son kazandığımız maçın arzusu bu maçada yansıyacaktır. İnşallah Adana futboluna yakışan güzel bir maç olacak. Magaye kart cezalısı, Onur ise sakatlığından dolayı 3 hafta forma giyemeyebilir. o yüzden bu iki futbolcumuz bu maçta görev alamayacak, bunların haricinde tüm oyuncularımız maça hazır durumda.

Son dönemlerde taraftarlarımız bizim maçlara pek ilgi göstermiyor. Taraftarlarımız hafta arası oluşu ile maça gelmezse bu bizim için handikap olabilir. Adana Demirspor taraftarı ise nerde olursa olsun kendi tarafını dolduruyor. Onlarında orada olacak olması belki biraz daha atmosferi iyi hale getirebilir. Bir taraftar grubu takımını seviyorsa hiçbir şekilde yönetime takıma tepkili olmaması gerekiyor. Zaman zaman taraftarlarda yanlış ve gereksiz tepkiler verebilirler ama neticede biz taraftarımızın tribünde olmasını istiyoruz. Bu takımın başarısı için taraftarlarımız ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır.

Daha yeni Daha eski
Google News