2. Başkan İmam Gazali Hiradağı Adana Demirspor'un geçmiş sezonu değerlendirdi ve borç durumunu açıkladı

Adana Demirspor 2. Başkanı ve 4 sezondur yönetimde olan İmam Gazali Hiradağı basın toplantısı düzenledi.

Adana Demirspor gibi köklü bir camiada ligde kalmak sevindirici bir durum olmamalıdır. 4 sezondur Adana Demirspor'da görev yaptım bu benim için gurur ve şereftir. Sadece şunu diyebilirim, Adana Demirspor'da yanlış transferler olmuştur,  yanlış yönetimler olmuştur ancak bilerek isteyerek yapılan bir yanlışlık yapılmamıştır. Önce Allah'tan korkuyor ve ona göre yaşamaya çalışıyoruz. Adana Demirspor'un borcunun 70 ila 100  Milyon olmasını engelledik. Biz Demirspor'u bu duruma getirmemeliydik. Şu an ilk 2'yi konuşmalıydık, play off konuşmalıydık.. Bunu başaramadık çok üzgünüm ve tüm Adana Demirspor camiasından özür dileriz.

Adana Demirspor'da gelecek sezon başkanlığa aday değilim. Her Demirspor'lu gibi bu kulüpte başkan olmak ister ancak ailem izin vermediğinden ben başkan adayı olmayacağım. Umarım bizim yapamadığımızı gelecek sezon yönetime gelecek kişiler Adana Demirspor'u başarıya ulaştırabilir.

Bu sezon Adana Demirspor olarak toplamda 26 Milyon liralık harcama yapıldı. Yaklaşık olarak söylüyorum. 16 Milyon lirası yönetim tarafından (10 Milyon Mehmet Gökoğlu,  6 Milyonu yönetim kurulu) harcanmıştır. 3 ila 3,5 Milyon lira kadarıda tarafımdan harcanmıştır. Adana Demirspor'un toplam borcu 35 Milyon 954 Bin TL'dir. Bunun üzerine 2 ila 3 milyon tutarında neticelenmemiş bir davalar olabilir ve artabilir. Bu ligdeki maksimum gelir 10 Milyon TL civarındadır.

NEDEN 1 HAZİRAN'DA KONGRE YAPILACAK
Eskiden Mayıs ayındada ligler devam ettirilirdi. Ancak bu sene TFF ligi erken bitirdi ve bizim tüzüğümüze göre 3 yılda bir olağan kongre yapılır ibaresi var ve bu kongre zamanı olarak Haziran başı işaret edilmiştir.  Bu sezonda ligler erken bitince sanki geç kalmışız gibi göründü..

Özellikle de sosyal medyada bana hakaret edenler oluyor. Üzülüyorum. Sonuçta bende bir taraftarım, ailem var sorumluluklarım var, ancak buradaki yöneticilere ve şahsıma küfür edenlere şunu diyorum ki, burada edilen küfürler Adana Demirspor'un faydasına olacaksa hakkımı helal ediyorum.

PARA NEREYE GİTTİ
Kabaca söylemem gerekirse 26 Milyonun 11 Milyonu tahtaaya gitti, geriye 15 Milyon kaldı. Zaten 5 Mİlyon lirasını peşinat ödemesi yaptım. Taraftarımız şunu bilsin. En az eline para geçen futbolcumuz 200-300 bin Tl para geçmiştir. Tabiki maç başı alacakları var tabi mağduriyet var ama futbolcularımızın tamamı peşinatlarının ve primlerinin tamamını aldı.

Ramazan öncesi çok mücadele ettik, maaşlarının tamamını ödeyelim dedik ama başaramadık. Ancak 1 Maaş bugün hesaplarına yatacak. Ankaragücü maçında altyapıdan oyuncu oynatabilseydik kulüp çalışanlarımıza bugün 1 maaş daha verebilirdik. İnşallah altyapımızdan daha fazla faydalanabiliriz. Mustafa Yılmaz'ın neden ilk 11'de oynatılmadığına hala şaşkınım. Ama dediğim gibi neden ilk 11'de oynatılmadığını bilmiyorum. Adana Demirspor'un acilen altyapıya dönmesi ve mali disiplinini koruması gerekiyor. Bakın işte 20 oyuncu geldi, 20 oyuncu geri gidiyor. Kim Adana Demirspor'a başkan olarak gelecekse şimdiden gelip çalışmalara başlaması gerekiyor.

HER SENE 20 OYUNCU TRANSFERİ YANLIŞTIR
Transfer çalışmamız bu sezon çok mantıklı olmadı. Mehmet Gökoğlu ile birlikte ilk kez çalıştık. Müdahil olmadık aslında olamadık..Geçen yıldan da bu kulüpte kalacak 5-6 futbolcu vardı.. Bunu kendisi ile de görüştüm ama kendi taasarrufudur "Ben geçen sezondan hiçbir futbolcu ile anlaşmak istemiyorum" dedi.. ve iç transferde hiçbir futbolcu ile anlaşmadı. Transferleri yöneticilerin hiçbirinin transferi yok. Az bir miktarını Giray Hoca ve Gürcan hoca geriye kalanlarıda Mehmet Gökoğlu yaptı. Ancak bu yöntem doğru değil. Her sene 20 oyuncu getir geri göndermek hatadır.

BOŞA DÜŞECEK OYUNCULARIMIZ
Atabey, Savaş YıLmaz, Tambe, Lalawele, Erhan, Kurtuluş,İsmail,Abdulkadir,Mendy.. Haziran ilk haftası bu futbolculara ödeme yapılmazsa 30 günde + 7 gün..37 gün içinde çözüm oluşturulmazsa bu oyuncular boşa düşer.

BOŞA DÜŞENLER
Serbest kalanlar ise Tambe, Rüstemovic,Erhan boşta kaldılar..

4 sezondur 2 oyunculardan para kazanabidik. Burak Çalık 350bin TL ve Oğuzhan Berber 250 Bin Tl.. Geçen sezon Oğuzhan Berber ihtarname çektiğinde parasını ödemiş ve transferinde Adana Demirspor para kazanmıştı. Şimdide bu durum söz konusu ve ihtar çeken topçularımıza ödeme yapılmazsa boşa düşecekler ve yazık olacak.

Tahmini olarak sezon başında 2,5-3 Milyon tutarında tahtanın açılması için gereken bir ödeme söz konusu olabilir.

BORÇ DETAYLARI
Eski dönem alacaklar(Bekleyen,Mahkeme) 2 Milyon 403 Bin Bin TL
TFF ve Spor Toto icra 2 Milyon 936 Bin Bin TL
Firmalara borç 1 Milyon 226 Bin TL
Futbolcu maaş borcu 3 Milyon 250 Bin TL
Maç başı borcu 2 Milyon 957 Bin TL
Eski dönem firma şahıs borçları 3 Milyon
Temlik Borçları 16 Milyon 410 Bin TL
Yönetim Kurulundan alınan henüz temlik olmayan Emanet Para 1 Milyon 930 Bin TL
Eski dönem personel maaş borçları 162 Bin TL
Şimdiki personel maaş borçları 512 Bin lira (bunun 100 bin lirasını bugün yatırıyoruz)
Teknik Ekibe borcumuz 593 Bin TL
Aktif Banka kredisi 211 Bin TL
SGK Vergi Dairesi Borcumu 2 Milyon 199 Bin TL

TOPLAM NET BORCUMUZ
Toplam 37 Milyon 789 Bin borcumuz vardır. Ancak Mayıs ayında TFF den hakedişimiz olan para 1 Milyon 661 Bin TL'dır. Bu parayı genel toplamdan düşersek toplam 35 Milyon 954 Bin Lira güncel borcumuz var.

HAK PLASTİK REKLAMI
Sosyal medyada bedavadan reklam yaptığımı söyleyenler var ama sırta reklam bulamadığımızdan o sene rica ettiler bende 100 Bin lira her sezon reklam ücreti ödedim. O da Adana Demirspor'a sırt reklamı bulamadığımızdan kaynaklıdır. Sezon başı 1 Milyona, 500 Milyona hadi olmadı 250 Bin liraya sırt reklamı bulunacak denildi ama bulunamadı.

Fifa'da mahkememiz vardı sonuçlandı, eski oyuncumuz Astafei'den dolayı. Bunu bir an önce halletmemiz lazım.

Daha yeni Daha eski
Google News