Yılmaz Vural'dan Takım, Transferler ve Adana Demirspor Değerlendirmesi

Yılmaz Vural TVA kanalında yapılan Spor Ekstra programına katıldı ve Adana Demirspor'un son durumunu, transferlerini ve genel durum değerlendirmesi yaptı.

Yılmaz Vural 2015 sezonunda oynanan play off maçının ızdırabını hala yaşadığını ve bu taraftara şampiyonluğun yakışacağını belirterek Murat Sancak'ın kulüp için yaptığı fedakarlıkları aktardı.

BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLENDİ
Murat Sancak, herşeyi bize güvenerek teslim etti, 15 günlük kampa gittik başımızda bir yönetici olarak kimse bulunmadı. Yani bize güvendi, bizi sorumluluk altına soktu. taraftarlar bize güveniyor ben evime 2,5 aydır gidemiyorum. Bu sorumluluğu mutlulukla taşıyorum.

90 MİLYON HARCANMIŞTIR
Burada bir başkan, bir yönetim var. Fifa Uefa'da dosya yok. Transferde bir 40 milyon , toplamda bir 90 milyon harcanmıştır kimse bana demedi ama öyle düşünüyorum. Şu anda altyapıda, tesislerimizde mükemmel işler yapılıyor. Bir futbol akademisi kurulma aşamasında. Adana'nın toprağında futbolcu mayası var, kimler geldi yetişti bu şehirde.. Stadyum tamamlanmak üzere ha dersen 2-3 ayda tamamlanır durumda.. Adana Demirspor'da tesisleşme ve kalıcı başarılara önümüzdeki sezonlarda ulaşması çok zor değil. Bu sezon şampiyonluk sözü verilmedi ama başkanımız bunu çok istiyor, bizde çok istiyoruz.

OYUNSAL ANLAMDA İLERLEME OLSA DA PUAN ANLAMINDA GERİ KALDIK
Adana Demirspor'a geldiğimde Hakan Kutlu'nun puan başarısının altında kaldık. Alınan sonuçlar bizi mutlu etmedi ancak oynanan oyunda,mücadelede bir seviye yukarı çıkması bizi motive ediyor. Oyunsal anlamda başarı var ancak bu puan anlamında bizi çok mutlu etmedi. Devre arası konuştuk. Bu takım küme düşmez ancak neden olmasın dedik. Transferlerimizi de bu boyutta yapmaya çalıştık. Her oyuncunun alternatifini takıma dahil etmeye çalışıyoruz. Sadece bir forvet ve 10 numara eksiğimiz kaldı bunu da bu hafta içerisinde takıma adapte edeceğiz. Bu oyuncularımızı da dahil ettikten sonra 4 kaleci + 24 oyuncu ile toplamda 28 oyuncu ile ikinci devreye başlayacağız. Fazla olan oyuncularımızı kiralık olarak başka kulüplere göndereceğiz. Biz transferlerde 9 kişi aldık ama Anderson için ayrı bir paragraf açalım.. Anderson'u da dahil edebiliriz yeni transfer olarak. Bu oyuncu Adana Demirspor'a geldiğinde bitik durumdaydı ancak müthiş bir çalışma sonucunda yeniden hayata dönmeye başladı. Anderson bu sezonda önümüzdeki sezonda takımın yıldız oyuncusu olacaktır.

VOLKAN ŞEN ÖNEMLİ BİR OYUNCU VE FİT DURUMDA
Bugün Volkan Şen'i görmüşsündür. Taş gibi durumda. kendine özel antrenörde tutmuş ve bana söz verdi. Hocam dedi Gazişehir FK maçında hazır olurum. Volkan önemli bir oyuncu ve fit durumda, çok istekli ve bana hocam ben futbol hayatımızı Adana Demirspor'da sonlandırmak istiyorum dedi. Yaşıda genç üsteelik. ben Volkanla çalışmadım ama ta Bursaspor'dan itibaren abi-kardeş gibiyiz. Bana hocam ben 31 yaşına geldim olgunlaştım ve hem size hemde takıma çok şey katmaya geldim dedi.

ALTERNATİFLİ BİR KADRO OLUŞTURDUK
28 kişi olarak düşündüğümüzde, 11'i sahada 7 si kenarda olacak ve ne yazık ki 10 kişi kadro dışında kalacak. Bunu ben yazacağım ama bunun kararını futbolcu verdirecek. Seyirci ile bazı oyuncular arasında özel bir bağ vardır. Ama şunu da biliyorum taraftarlar iyi birer teknik hocadır bilirler. Zaten futbol basit bir oyundur. Taraftardan ricam sahaya, futbolculara bakarken başarısızlık veya başarılı olarak baksınlar. Biz onları mutlu etmek için uğraşıyoruz. Takımı önde oynatıyoruz, seyircilerin mutlu olması lazım onlar bizim veli nimetimiz.

NOKTA TRANSFERLER YAPTIK
Bizim aldığımız transferler hep nokta transferlerdir. Ama sonuçta insan alıyorsun. Adam yurtdışında yaşıyor, adamı alıp Türkiye diye bir ülkenin Adana diye bir şehrine getiriyorsun. Sonuçta insan bunlar. Legear mesela, adam hakkında performansı konusunda eleştirmek için çok erken, adam daha dün geldi sahaya çıktı oynadı. Bakın şu an Legear yorgan döşek yatıyor hasta oldu 8 tane serum yedi.. Yabancı transferler çok kolay olmuyor. Anlaşıyoruz sonra kulübüyle sorun çıkıyor, onuda geçtik ailesinin ikna edilmesi gerekiyor. Bu hafta yetiştirmeye çalışıyoruz. Transfer sezonu bitmeden bu katılımı Metin Korkmaz, Murat başkanım ve ben 3'ümüz sağlamak istiyoruz.

ADANA DEMİRSPOR DÜNYANIN EN İYİ TAKIMIDIR
Bir takımda çalışırken başka bir takım hakkında konuşmak bana doğru gelmiyor. Fenerbahçe milli takım konuşmak doğru değil. Adana Demirspor dünyanın en iyi takımıdır. Dünyanın en iyi taraftarı Adana Demirspor taraftarıdır. Burası benim ailem oldu.

METİN KORKMAZ'DA BÜYÜK SORUMLULUK ALDI
Metin Korkmaz Türkiyenin en oturmuş menajerlerinden birisidir. Bir sürü takımın transferinde hala etkin konumunda ama Metin Korkmaz'ın Adana Demirspor'a yaklaşımı bir menajer-takım anlayışı yoktur. Başkanımızın çok samimi bir dostudur ve ona göre davranıyor. Metin Korkmaz benimde dostum ve yakın tanıdığımdır. Kimse bana para alıyor bu menajer, şu menajer demesin, düşünmesin. 33  yıldır çalışıyorum bırak menajer işlerini, teşvik primi dahil bu ülkede kimse bana bir kuruş para yediremez. Allah'a şükür paramızı kazanıyoruz, evet bir köşede milyon dolarlarımız yok ama yetiyor. Gençler maçında kaybettikten sonra Metin Korkmaz'a sitem etti. "Senin kurduğun takım bu..." Metin Korkmaz sorumluluğun farkında ve geldi bize dert yandı.. Metin Korkmaz'la birlikte uyumadan etmeden sabah akşam başarı için çalışıyoruz.

SON DÜDÜĞE KADAR DESTEK İSTİYORUZ
Ben futbola hizmet ediyorum bugün burada yarın orada olabilirim. Ama bulunduğum süre boyunca ben bu camianın neferiyimdir. Yenmek yenilmek her yerde var. Çok emek harcıyoruz inanın, başarı için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin zerre şüphesi olmasın. Geçen Karabük maçında gol gecikince stadyumda bir "auuwwoo" sesleri geldi biraz sitemler filan, sonra gol olunca Başkan Sancak'ta öfkelenen bazı taraftarlara "Ne oldu biraz önce sitem ediyordunuz" diye serzenişte bulunmuş.. Geçtiğimiz sezonlarda Elazığ maçında demiştim 90 dakika sabredin sonra anamıza avradımıza söversiniz demiştim, tüm kadın dernekleri ayağa kalktı. Durduramazsın ki adam sövecekse söver yani.. Ama yine diyorum bizi son düdüğe kadar desteklesinler. Bakın bu sezon 86, 88, 90+2'de kaybettiğimiz maçlar var. Son düdük çalmadan bizi bırakmasın taraftarlarımız. Emin olun, herkesten daha fazla istiyoruz bu takımın başarılı olmasını. 24 sene olmuş nedir bu ya çıkaralım artık şu takımı..
Daha yeni Daha eski
Google News