Ümit Özat "Hücum geriden başlar"

Adana Demirspor'da sezon bitmesine yakın performans testi yapıldı. Veriler ışığında takımı inceleyen tekniik direktör Ümit Özat takıma laktat testi yapılmasını istedi. Ümit Özat çıkan sonuçları değerlendirdi ve fiziksel açıdan takımın olması gerekenden daha aşağıda olduğunun altını çizerek önümüzdeki 4 hafta boyunca takıma yükleme yapılacağını belirtti.

Özat, "Kendi adımıza seyircinin önüne çıkacağız. Bu hafta yaptığımız çalışmaların verisinde koşu kalitesi olarak ligin çok altında kaldığımızın farkına vardık. Oyunda gizlenme şansın var ama testte gizlenme şansınız olmuyor. Bu yüklemenin olduğu önümüzdeki 4 haftayı 1,75 veya 2 ortalamayla geçersek Allah'ın izniyle önümüzün açık olduğunu düşünüyorum.

BU FİZİKSEL VERİLERLE İLERİ GİTME ŞANSIMIZ YOK, ARTTIRACAĞIZ
Futbol öyle bir spordur ki, hiçbir şey saha sonuçlarının önünde değildir. Özellikle Türkiye'de .. Neyi ne kadar doğru yaptığınızın önemi yoktur ama biz teknik adamların kaderi böyledir. Biz doğru olanı yapıyoruz. Geçmişte yanlış yapılmış demiyorum öyle bir hadsizlik de yapmam , her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır. Bu değerlerle bu koşu kalitesiyle yukarı gitme şansımızın olmadığını, 1 maç iyi oynayıp 3 maç kötü oynayacağımızı anlattım. Alınan verileri kendileriyle de paylaştım. Bizde artık daha fazla çalışıp, mevcudu daha fazla geliştireceğiz.

HÜCUM GERİDEN BAŞLAR
Bizim iki tane santraforumuz var, ikisi de merkezi oyuncu.. Pote'nin yanına Kosecki'yi atıp farklı varyasyonlardan yapabiliriz. Olay 2,3,4,5 santraforla aynı anda oynamak değildir. Önemli olan beraber çoğalabilme olayı. Takım savunması oturmadan çift santrafor oynamak risklidir. Oyunda 2 kişi eksik oynarsınız. Sezon başı da olsa bu oyuncu grubuyla çalışmak isterim. Yapmamız gereken takım boyunu kısaltıp beraber oynatmaktır. hücum geriden başlar. Altınordu maçıyla birlikte taraftarlarımızın önünde güzel bir galibiyet almak için varımızı yoğumuzu sahaya yansıtacağız.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 HAFTA ÇOK ÖNEMLİ
Oyuncularım istekli ve çalışıyorlar. Ama istemekle yapmak farklı şeyler. Bizde olan performanslarını yukarıya çekmeye çalışıyoruz. 12 haftalık periyodu 4'er haftalık bölümlere bölüp maç başı puan ortalamasını 2'ye çıkartabilirsek playoff hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum.

2,3 OYUNCU DIŞINDA FİZİKSEL AÇIDAN KÖTÜ DURUMDAYIZ
Ligin 3' te ikisi bitmiş. 2,3,13,14,15. hafta aynı kadroyla sahaya çıkmış ve o maçları kaybetmemiş. Kadro istikrarı çok önemli. Bugün tama yakın bir kadro ile çalışıyoruz. Dün yapılan testlerden gördüğümüz fiziksel anlamda kötü durumdayız. 2,3 oyuncunun dışında tüm futbolcularımızın değerleri düşük ve birbirine yakın durumda. Oyuncularımıza nerede olduğunu anlatıyoruz sürekli, birde fiziksel değerleri olarak nerede olduklarını gösteriyoruz. Bu noktada artık koşu kalitesi en yüksek oyuncuyu değerlendireceğiz. Tamam futbol akılla ama birde fizikle oynanan bir oyun. Taraftarlarımızdan beklentim gelip bizi her zamanki gibi yalnız bırakmasınlar. 4 hafta'da 7 ile 10 puan arası alabilirsek sonraki haftalarda performansımız %25 artacaktır. Ve hedefe daha kolay ilerleyebileceğiz." dedi.
Daha yeni Daha eski
Google News