50 Maç Aradan Sonra



3 puanının silme cezası alan Bursaspor, Adana Demirspor deplasmanındaki performansıyla taraftarlarına hayal kırıklığı yarattı. 50 maç aradan sonra kalesinde 4 gol gören Bursa temsilcisinde tek tesellisi Seleznov'un ikinci maçında da gole katkı koymasıydı.

Maçın ilk yarısında kalesinde gördüğü gollerle büyük şok yaşayan Bursaspor, aynı zamanda uzun bir aranın ardından ilk kez farklı bir mağlubiyet aldı. Son olarak Süper Lig’in 2017/18 sezonunun ikinci yarısında İstanbul’da Galatasaray’a karşı 5-0 kaybeden Bursa temsilcisi, böylelikle lig ve kupa dahil olmak üzere 50 maçlık aranın ardından kalesinde 4 gol gördü. Yeşil beyazlıların maçtaki oyun planı ve oyuncular ise yoğun eleştirilere maruz kaldı.



Bursaspor ayrıca Adana Demirspor karşısında rakamlarda üstün görünmesine karşın, mağlubiyeti engelleyemedi. Karşılaşma boyunca yüzde 65 ile oldukça yüksek bir oranda topa sahip olan yeşil beyazlı oyuncular, 457 pasla hemen hemen rakibinden iki kat daha fazla pas yaptı. Ancak Mavi Şimşekler 18 şutunda 8 isabet sağlayıp bunların yarısını gole çevirirken; Bursaspor ise 7 şutunda tek isabet sağladı ve bu şut da golle sonuçlandı. Bursaspor kanat oyunlarında ise güçsüz kaldı. Ev sahibi ekip 10 kez yaptığı ortada yüzde 60’lık isabet yakaladı. Bursa temsilcisi ise 17 kez orta yapmasına karşın bu ortaların isabet oranı yalnızca yüzde 11’de kaldı.

Maçın ardından Bursa gazeteleri manşetleri;








Daha yeni Daha eski
Google News