Bazı Mağlubiyetler Hayırlıdır

Adana Demirspor'un 1.Ligdeki mücadelesinin 8. sezonunda 18 farklı teknik direktörle çalıştı. Sezon bazında yaptığım sıralı listede en çok dikkat çeken sezon ise 2014-2015 sezonu oldu. Hatırlarsınız, düşük bütçeyle kurulan takımın başına teknik direktör Ünal Karaman geçmişti. O sezon 9 kiralık genç oyuncu ile süper lig kapısından döndüğümüz sezon olmuştu.

Hocamızın masayı yumrukladığı, sesindeki titreklik ve duygusallık...Hakemler ve federasyon tarafından dilim dilim doğrandığımız, sahaya indiğimiz, kavgalarla süslediğimiz...

Sezona Ünal hocayla başlayıp, yine Ünal hocayla tamamlamıştık.. Hataları yok muydu? Vardı ve o da bir insandı. Ama elindeki istikrar sopasıyla güçlüydü ve hatalarını tekrarlamıyordu. Hata dediysem öyle büyük şeyler değil , bazen maçı okuyamamak oyuncu tercihleri vs.. Hata insanlara mahsustu ve o da hatalarından dersler çıkartarak önüne daha kararlı bakıyordu. Ne sezondu ama...

İstikrar hemen her alanda başarının mimarlarındandır. Hatta başarısızlıkta bile bu istikrar sayesinde hataların nerelerde olduğu net bir şekilde, hata yapan tarafından görülerek önlem alınabilir. Bununla ilgili yaklaşık 5 yıl önce yazdığım bu yazı hala geçerliliğini koruyor ve mantalite değişmediği sürecede geçerli kalacaktır. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, Uğur Tütüneker, ligde birçok takımla kendini ispat etmiş, başarılı bir teknik hocadır. Takımın başına gelirken kırık dökük sakatlıkların bol olduğu bir kadro teslim aldı. Bunun ölümcül dezavantajlarını yaşarken aldığı gösterişli Bursaspor galibiyeti ile beklentileri arşa çıkarttı. Haliyle o kadar yüksekten düşmek te bir o kadar can acıtıcı oldu. Nitekim geçen hafta Altınordu karşısında ve son olarak dün akşam aldığımız mağlubiyetin 1. nedeni budur. Takım olarak "Biz olduk" demişiz... Olmadık beyler olmadık. O kupanın iki kulpunu da tutmadan kimse "Biz olduk" dememeli.

Lig uzun bir maraton ve her hafta tribünler, futbolcular, yöneticilerimiz ceza almaya devam ederse, ne bu ligi bitirebiliriz ne de bir arada yumruk gibi kalabiliriz. Bu maçın ardından milli maç arasına girdik ve bir sonraki maçımız Hatayspor ve önümüzde 2 haftalık bir süre var. Herkesin şapkasını önüne alıp dikkatlice düşünmesi ve hatalarından ders çıkartması gerekiyor. Aksi takdirde bir sezonu daha çöpe uğurlarız. Kaybımız elbette var ama kaybettik demek için inanın çok erken..

"Allah her şeyin hayırlısını versin" deriz, belki de bu hayırlı bir mağlubiyettir ve daha ligin başında aldığımız bu ders bizi kendimize getirir.

Saygılarımla
Doğan ERGEZER


SON 8 SEZONDA TEKNİK DİREKTÖRLERİMİZ

2012-2013 (Play Off Yarı Final)
Osman Özdemir
Mustafa Uğur

2013-2014 (13. Sırada Bitti)
Yücel İldiz
Mustafa Uğur
Ercan Albay

2014-2015 (Play Off Yarı Final)
Ünal Karaman

2015-2016  (Play Off Final)
Osman Özköylü
Tayfur Havutçu
Yılmaz Vural

2016-2017 (14. Sırada Bitti) 
Erkan Sözeri
Engin İpekoğlu
Tekin İncebaldır

2017-2018 (13. Sırada Bitti)
Giray Bulak
Ersel Uzğur
Timuçin Beyazıt
Kubilayhan Yücel
Mustafa Uğur

2018-2019 (Play Off Yarı Final)
Hakan Kutlu
Yılmaz Vural
Ümit Özat

2019-2020
Ümit Özat
Uğur Tütüneker
?


Daha yeni Daha eski
Google News