Burası 1.Lig


Bolu maçı öncesinde rehavetten söz etmiştim, 6-1 kazanılan Balıkesirspor maçının ölçü olmayacağını ayaklarımızın yere sağlam basmasından bahsetmiştim. Futbol işte böyle bir şey... Ligin en kaliteli isimlerini aynı formanın altında buluşturmanız bazen yeterli gelmeyebiliyor.

Burası TFF 1.Lig..

Daha çok isteyen, saldıran, mücadele edip ayakta kalanların ligi...

İsterse milyonlarca taraftarın olsun, son saniyeye kadar durmadan stadı yıksın, topçu mücadele etmezse ne stadyumdaki taraftarlar, ne TV başındaki sevenlerinin duası işe yaramaz. Dün akşam bunu bir kez daha yaşadık ve acı bir şekilde tecrübe ettik. 2-0 önde giden takımının güzel oyunu son yarım saatte rakibin uyutarak geldiği kale önünde ecel terleri dökmemize sebep oldu. Tribündeki taraftarlar son model Adana Demirspor'un birden bire eski modele dönmesini an be an izledi. Burada isimlerden futbolculardan, teknik ekipten bahsetmeye gerek yok. Takım olarak kaybettik. Esasen berabere kaldık ancak 2-0'dan 2-2 biten bir maçta kaybetmişsin demektir. Hemde tribünlerin full olduğu 1,5 aydan sonra ilk kez evinde maç oynadığın maçta kaybettik.

Sadece Bolu maçını kaybettik..

Geriye 15 maç daha var, tokadı bu kadar erken yememiz de belki iyi oldu. Bu kendimize gelmemize sebep olabilir. Oyuncular ve teknik ekibin 90 dakika içerisinde yapılanların muhasebesini daha net bir şekilde  yapmasını sağlayabilir. Her maça daha etkin bir konsantrasyon ile çıkmamızı sağlayabilir.

Uğur Tütüneker, maçın ardından yaptığı açıklamada 2-3 golün yetmediğini, hastalığın devam ettiğini belirtmişti.

"Uğur hocam, mesele 3-4 gol atıp maç kazanmak değildir. Mesele 1 gol atıp onu koruyabilmektir.

Aşağıdaki ısı haritasında, son 20 dakika yer almaktadır. Yani Dibba'nın yerini Mehmet Akyüz'e bıraktığı dakikalar.. Bolu maçın başından beri oyunu bizim sahamıza yıkmak istemesenin, oyunu kalesinden uzak tutmasının meyvesini bu dakikalarda almaya başladı.


Şunu demek istiyorum..

Biz her maçı 4-5 gol atarak kazanmak isteriz, gol demek mutluluk demek ama gol yemek hicaptır, acıdır.. Eğer gol atamıyorsak gol de yememeliyiz. Bazen 1-0 kazanmak da bizi mutlu edecektir. Bu potansiyele sahip defans oyuncularımız yok mu? Var... Burada hocaya da seslenmek istiyorum, umarım sesimi duyar.. "Lütfen hocam bir hastalığımız var belli ama sende doktor pozisyonundasın ve bu derde çare bulacak yetkili bir abimizsin, bunu yapacağına inanıyorum.."

25 yılın acısı var bizde, bazen doğruyu es geçebiliyor, sevinçlerimizi abartıyor olabiliriz. Biz taraftarız kimse bize çok sevindiniz diyemez, dememeli.. "Taraftar bizi şampiyon ilan etti" ama da diyemez. Biz taraftarız sahadaki oyunu izler, şampiyonluk marşları söyleyebiliriz. Bunun için bizi suçlayamaz kimse.

Kalan 15 maça doğru konsantrasyon ile, taktikle, azimle, mücadele ruhuyla hazırlanmanızı istiyorum. Bunu sadece ben değil, 25 yılın hasretini dolduran her Demirsporlu istiyordur.

Bu ligde sizleri bir araya getirecek başka bir Murat Sancak bulamazsınız.. Hemen her pozisyonda ligin en kaliteli oyuncuları yer alıyor ve bunun için gerekirse lig bitene kadar başkana teşekkür edebiliriz. Ama bu kadar üst düzey oyuncu grubunun harmanlanması, maçlara doğru kanalize edilmesi de siz teknik ekibin görevidir.

Sizlere güveniyoruz..

Sizlere inanıyoruz..

Başarabiliriz..


Saygılarımla
Doğan Ergezer


Daha yeni Daha eski
Google News