Çıkarmamız gereken dersler var


Maçın ilk yarısı bittiğinde, ikinci yarı için tahminimiz; ''geçen hafta ki maç gibi erken maçı koparırız'' olmuştu. Nitekim ikinci yarıda erken golü bulduk ve maçı kopartma noktasına geldik. Geldik ama kopartamadık. İlk yarıda harika top oynayan, hem sağı hem solu Erkan ve Volkan ile çok efektif kullanan Demirspor, ikinci yarıya çok daha iyi başlamasına rağmen maçı bitiremedi. Çünkü öndeki futbolcuların dün biraz beceriksizdi.

Maçın kırılma anına çok pozisyon girebilir. Maç 2-0 iken 4-5'e kadar fark açılabilirdi. Maç 2-1durumdayken de Akyüz sağ çaprazdan vurmayıp orta merkeze topu çevirse, Volkan Şen boş kaleye golü yapıp 3-1 maçı bitirebilirdi. Ama bana göre maçın kırılma anı, 79. dakika da Hasan'ın oyundan çıkmasıydı. 79'dan, 90+7'e kadar Boluspor'a topla oynama fırsatı verdik, çünkü orta sahamız tamamen çökmüş, orta sahada üstünlüğümüzü kaybetmiştik. Art arda Hasan ve Traore'nin oyundan çıkması orta sahadaki dinamizmizi kaybettirdi. Bundan sonrasında ise Bolu 2 gol birden buldu. Maçı biz 4/5 kez bitirme noktasına gelmişken, Boluspor 90+6'da hepimizi bitirdi.

Şampiyonluk uzun maratondur. Bir maçla şampiyonluk gitmez yada gelmez. Fakat bu tür maçlardan büyük dersler çıkartılması gerekir.

Ders 1: Hasan ayağı kopana kadar oyundan çıkamaz, çıkmamalı. Çünkü, Hasan oyundan çıkınca; orta sahamız düşüyor. Rakip orta saha merkezde daha rahat hareket ediyor. Hasan'lı Demirspor, 2. bölgede rakibi daha çok rahatsız ediyor. Tevfik, Hasan'ın verdiği katkıyı veremiyor.

Ders 2: Erkan yada Volkan ile 65'den sonrası düşünülmemeli çünkü yaşları bir dezavantaj. Takıma hücum anlamında muazzam faydaları olsa da, kondisyonları son 25/30 dakika çok düşüyor.

Ders 3: Bence en önemlisi, rehavete kapılmadan; tam konsatrasyonla maçı bitirmek. Dün rakip karşısında çok rehavete kapıldık ve rakiplerin puan kaybettiği haftada, biz de puan kaybettik. Maçı bitiremedik.

Bu köprünün altından çok su akar, dediğim gibi bir maçla baharlar gelmez. 

Dünkü oyun geleceğe yönelik çok umut verdi. Takım iyi yönde ilerliyor ama bazı noktalar da çıkarmamız gereken dersler var. Umarım o dersleri de çıkarır, ilerleyen zamanlar da çok daha iyi oluruz. Alınacak 45 puan ve bir şampiyonluk var. 45'den 40 alsak yine ilk 2 bizim olabilir.

Hakkımızda hayırlısı..

Uğur Yılmaz
Daha yeni Daha eski
Google News