Tecrübeli oyunculara güveniyorum

Cumartesi günü oynadığımız derbide takım çok enerjik başlayarak üst üste pozisyonlara girdi. Volkan Şen'in şanssızlıkla iki topu direkten dönmese, belki ilk 20-30 dakikada 3-0 olabilecek bir tempoyla maça başladık. Özellikle tamamen rakip sahada oynadığımız ve hazırlık paslarını dahi hatasız oynadığımız bu bölümde, Adanaspor'un bizi izlemekten başka yapabilecek bir şeyi yoktu. Bu hazırlık paslarını da yaparken Osman ve Hasan, defansa kadar gelip stoper ikilisinden top alıp dağıttılar. Stoperlere göre daha iyi ayakları olan bu orta saha ikilisinin ki özellikle Osman'ın bu pasları dağıtmaları, bizim hücumlara çıkmamızda daha etkili oldu. Çünkü ileriye derinlemesine attıkları toplarla Volkan ve Erkan'ı kanatlarda daha etkili kullanmamızı sağladılar. Özellikle Osman'a bu konuda ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Hem hücumda hem de geride çok fazla sorumluluk alıp pas istiyor, aldığı topları da çok etkili bir şekilde kullanıyor. Son 20 / 30 metreye girdiği zaman verkaçlarla kendini boşa çıkarıyor. Osman, haftalar geçtikçe daha iyi oldu ve kendine olan güveni de artınca, kalitesini herkese göstermeye başladı.

Gollerin oluşumunda ise yine küçük üçgenlerle rakip kaleye yönelme oldu ve gollerin olduğu anda ceza sahasında 5 Adana Demirsporlu futbolcu birden oldu. Bu bizim futbolcularımızın birden ceza sahasına yönelme işi, futbolcuların demarke olmasını da sağlıyor ve topla daha rahat buluşuyorlar. Tekniği ve bitiriciliği iyi olan Osman da bu anlattığım şekilde iki golü attı. Yine ilk golde de rakip ceza sahasında 5 kişi olunca rakip defans afalladı ve Dibba rahat bir şekilde kafayla golü attı.

İlk Golün Oluşumu: 



İkinci Golü Oluşumu:

Maçta tempomuzun düştüğü zamanlarda oldu ki bu zamanlar çok tehlikeli zamanlar. İlk yarıda ilk 20/25 dakika çok etkili oynasak dahi 25/40 arası hakimiyeti Adanaspor'a verdik. Üst üste ataklar bulmaya çalıştılar.Neyse ki becerikli futbolcuları yoktu da bu ataklar sonuçsuz kaldı. 40. dakikada da golü bulunca tamamen gardları düştü ve yeniden hakimiyet bizim elimize geçti. İkinci yarıda da tıpkı Bolu maçındaki gibi dakika 70'ten sonra (Bolu maçında dakika 80 de vermiştik) hakimiyeti rakibe verdik. Hadi ilk yarıdaki şeyler düzeltilebilir ama ikinci yarıdaki hiçbir hata kolay kolay düzeltilemez. O yüzden bu konuda ciddi anlamda daha iyi, daha diri futbolcuları erken sahaya sürmek gerekiyor. Gerekirse, 4-2-3-1'den 4-5-1'e yada 5-4-1'e de dönebiliriz. Bunun içinde yine Erkan ve Volkan aynı anda oynayamaz. Çünkü bu ikili orta sahaya çok yaklaşmıyor, rakip ceza alanında çok duruyorlar. İkinci yarıda bu risk teşkil ediyor. Umarım buna bir çare bulunur.


 Bu hakimiyeti rakibe verme durumu maç içinde enerjiyi ekonomik kullanma olarak da görünme olabilir ama yine de tehlikeli sonuçlar doğurabilirdi. Bundan dolayı ayaklarımızın yere sağlam basması ve her daim konsantre olmamız gerekiyor. Bizler tribünde agresif bestelerle, futbolcular sahada full enerji ile rakibi ezmeliyiz. Bunlara rağmen yine de rakibimize karşı çok üstündük, çok fazla gol pozisyonundan yararlanamadık ama her maç böyle olmayabilir. Zorlu iklim şartlarında, zorlu maçlar var. Burası TFF 1.Lig, burada her an her şey olabiliyor. O yüzden kendimize güvenerek ve ayaklarımızda yere basarak ilerlememiz lazım. Şimdi önümüzde 13 maç var. İlk maç rakibimiz olan Bursaspor, maç maç gidip; alabileceğimiz her puanı almalıyız. Şampiyonluk naraları atmak için henüz çok erken. Dediğim gibi ayaklarımızın yere basması gerekiyor ve bu konuda da takımdaki tecrübeli oyunculara güveniyorum. Final tecrübesi çokça olan futbolcularımız ve bu havaları bilen bir hocamız var.

Uğur  Yılmaz

Daha yeni Daha eski
Google News