Şimşekler Gurubundan Gündeme Dair Açıklama



Adana Demirspor ile Bursaspor arasında oynanan müsabakanın yankıları devam ediyor. Dün akşam Adana 5 Ocak stadyumunda oynanan müsabakanın ardından protokol tribününde olanların perde arkası ve uyarılarının olduğu açıklama şu şekildedir;

ŞİMŞEKLER GRUBUNUN AÇIKLAMASI;

Dün yapılan Bursaspor maçından sonra gelişen olaylara dair ve Adana Demirspor taraftarını, yönetimini, futbolcularını ilgilendiren gündemlerimize dair sözlerimizdir: 

Öncelikle, rakip takımın arka planını çok iyi bildiğimiz masallarına dair belirtmek isteriz ki; 

Bursaspor maçında protokoldeki taraftarlarımız yüklendiğinde, can güvenliğimiz yok diyerek emniyet müdüründen yardım isteyen, 100 kişilik protokole 150 çevik kuvvet getirten misafir takım kafilesi, görünen o ki kendi kendine çalıp oynamıştır. Maç esnasında ve sonunda taraftarlarımızın kurduğu baskı, misafir takım kafilesinin biz misafiriz diye ağlayarak çevik kuvvet istemesi ve etraflarının etten duvarla örülmesi, taraftarımızın her birinin çevik kuvvet tarafından teker teker dışarı çıkarılmaya çalışılması, gösterilen muamele karşısında oluşan gerginlik ortamı ve bu sırada misafir takım kafilesinin kedi misali sinmesinden, emniyet müdürünün “havaalanına kadar bunları koruyun” talimatı ile güven içinde dönmelerinden bahsetmelerini zaten beklemiyoruz. Ancak tek bir Demirsporlunun kalmadığı stadta yine çevik kuvvet refakatinde verilen pozları, sosyal medyada bir zafer olarak kendilerini avutarak paylaşmaları rakip takım kafilesini gülünç duruma düşürmüştür. 

Bizler; yapılmaya çalışılan boş algının da, psikolojik savaşın da farkındayız. O yüzden bu tür oyunlara verilecek bir cevabımız asla olamaz. Çünkü bizler, hiçbir zaman tribünde göstermelik zaferlerle kendimizi avutmadık. 

Herkes bilir ki, ŞİMŞEKLER GRUBU bunca yıllık tarihinde hakedene hakkını fazlasıyla vermiştir. her bir ferdi, gerektiğinde bedel de ödemiştir. Eğer bir savaş olacaksa bu gerçek rakiplere karşı, gerçek bir savaş olmalıdır.. Sokaklarımızın tribünümüzün boş olduğu bu pandemi döneminde meydanı boş bularak çekilen fotoğraflar delikanlılığı değil, fırsatçılığı, basitliği, korkaklığı gösterir. Bizim, korkuyla durduğu stadta kurguyla çekilmiş bir kaç kareyi paylaşarak tribünde kazandığını zannedenlerle bir kavgamız olamaz.

Bir sözümüz de futbolculara olacaktır;

Tarihte tüm zaferler inançla, azimle, ekip ruhuyla kazanılmıştır. Her biriniz maddi olarak bu ligdeki bir çok futbolcudan daha çok refahtasınız. Uyum sorunu, ekip ruhu sorunu dendi, gerekli yol ayrımları oldu. Mevkilerde eksik dendi, gerekli takviyeler yapıldı. Taraftar “başaramasanız bile takım olmayı becerin” diyerek gerekli desteği verdi. Peki yönetimin ve taraftarın aynı özverisini siz gösterebiliyor musunuz? Sizler 26 yıllık hasretin hırsını içinizde hissedebiliyor musunuz? Cevaplamanız gereken en önemli soru budur. Kendinize gelin! Eğer bu takımın şampiyonluğu umurunuzda değilse, Adana sınırlarında dahi barınmayın.. 

Şimşekler Grubu maçlara deplasmanlara giden, tribün yapan bir taraftar grubu olmanın çok ötesindedir. Şimşekler Grubu bu şehrin yıkılmaz kalesidir. Şehrini, kulübünü, kulübünün tek bir neferini ilgilendiren her konuda da sesini çıkarmayı bilmiştir. Ve biz yetkililere soruyoruz: Taraftarlarımız Yeni Adana Stadyumuna giremezken, Bursa’dan gelen alakasız kişilerin yeni statta poz vermesine kim müsade etmiştir? Tek niyetleri poz vermek ve basit hesaplarla prim yapmak, tahrik etmek isteyen bu şahıslara kim izin vermiştir ? Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Aklınızı başınıza alın.. Adana Demirspor taraftarı haksızlığa uğratılmaz. Kendi şehrine, kendi stadına yabancılaştırılamaz! Buna izin vermeyeceğiz. 

Ve son olarak; pandemi döneminde deplasmanlara giden, statta maç izleyen sınırlı sayıdaki taraftar neye göre belirlenmektedir bilmek isteriz. Eğer bu taleple oluyor ise bizler yönetimden; her maç öncesi pankart asan, tribünde sesi kısılana kadar bağıran, tribünün hakkını veren gençlerimizin maçlara girmesini talep ediyoruz. Bir işin hamallığını yapan, efendiliğini de yapmalıdır. Her eyleme her pankarta koşan gençlerimizin kulübünün maçlarına girememesi en büyük haksızlıktır.. Şimşekler Grubu şu ana kadar bu meselede sesini çıkarmadıysa tüm taraftarların haklarına olan saygısındandır. Ve aynı duyarlılığı hem kulübümüz adına hem taraftarlık ruhu adına, kardeşlerinden ve yönetimden beklemektedir. 

SAYGILARIMIZLA..





Daha yeni Daha eski
Google News