Adana Valisi Süleyman Elban " Mavi kategoriye geçtik"



Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlenen 22.Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılışı, Adana Valisi Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleşti. Süleyman Elban Adana'nın koronavirüs konusunda iyi durumda olduğunu belirterek "Mavi Kategoriye" geçtiğimizi duyurdu.

Festivalin nisan ayında yapılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Vali Elban, “Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanımız Güler Sabancı ve yetkili arkadaşlarımıza Adana’nın kültür ve sanat yaşamında önemli bir yere sahip olan bu festivali her türlü tedbiri alarak yapmak istediğimizi söyledik. Koronavirüs şartları gereği festivalimizi mayıs sonuna açık havada planladık.” dedi. 


Sanatseverlerden cesaret alarak böyle bir planlama yaptıklarını belirten Vali Elban, “Çünkü sanatseverler başkalarının hayatlarını en az kendi hayatları kadar düşünür ve değer verirler.  Sanatseverlerimizin maskeye, mesafeye ve diğer kurallara uyacaklarına yürekten inanıyoruz. Biz de bu inanç ve cesaretle bu festivalin yapılmasına birkaç ay önceden karar vermiştik. Allah’a şükür mahcup da olmuyoruz. İlimiz koronavirüs verileri açısından da iyi durumda. Vaka durumunda Türkiye’de en iyi ikinci iliz ve hafta sonu itibariyle de yüz binde yirminin altına düşerek mavi kategoriye geçtik. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla huzur içerisinde bu festivalimizi yapacağız.” dedi. 

Daha yeni Daha eski
Google News