Montella'nın Maçtan Sonraki Galibiyet Açıklaması



Deplasman zaferi sebebiyle sevinçli olduklarını vurgulayan Montella, "Oyuncularımı kutluyorum. Ayakları yere basan ve oyunun gidişatını iyi oynayan bir ekibiz. Maçtan önce ne söylediysek, hepsini yaptık. İki kez hak ederek öne geçtik. Sonrasında rehavete kapılıp maçı bıraktık şeklinde görünse de sonrasında yine toparlandık." benzer biçimde konuştu.

Çaykur Rizespor'un oyuncu değişimleri sonrası maça hakim olmaya başladığına işaret eden Montella, "Rakibimiz öteki futbolcularını kullanarak oyuna nitelik getirdi. Üçüncü golden sonrasında ise iyice rahatladık. Son 20 dakikada savunmada savaşım etmek zorunda kaldık. Bjarnason ve Balotelli'nin golle dönmesi, Ferhat'ın oyuna sonradan girip iyi konsantrasyonla devam etmesi önemliydi." değerlendirmesinde bulunmuş oldu.



Hamza Hamzaoğlu: Basit goller yedik

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında ağırladığı Adana Demirspor'a 3-1 kaybeden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, bayağı goller yediklerini söylemiş oldu.

Hamzaoğlu, maçın peşinden düzenlenen basın toplantısında, yukarıları yakalamak için kazanmaları ihtiyaç duyulan bir karşılaşmanın bekledikleri şeklinde sonuçlanmadığını belirtti.

Maça iyi başladıklarını ve ilk golden ilkin VAR'a gidilmesinin gerginlik yaşattığını ve konsantrasyon yitirilmesine niçin bulunduğunu anlatım eden Hamzaoğlu, "Toparlanmaya çalışırken ikinci golü kalemizde gördük. İlk yarının nihayetinde yakaladığımız pozisyonu atsak, değişik olabilirdi. Sonuçta 3-1 kaybettik. Son anlarda bir ihtimal baskılı oynadık fakat galibiyeti getirecek golleri bulamadık." diye konuştu.

Stratejik planlar yaparak maça çıktıklarını aktaran Hamzaoğlu, "Maç içinde yapacağınız hamleler de önemlidir. Yarışma istediğimiz şeklinde devam etseydi, maçı çevirmek için daha müessir hamleler yapabilirdik. Bugün olmadı. Oldukça basit biçimde goller yedik ve planlarımız aksadı. Elimizdeki oyuncuların tamamı değerli. Bazen oyunun durumuna göre tercihlerimizi yapacağız. Bugün sonradan oyuna girenler atak anlamında müessir oldu." benzer biçimde konuştu.

"Kenetlenmeye ihtiyacımız var"

Alper Potuk'a tribünlerin gösterdiği tepkiyi hoş karşılamadığını dile getiren Hamzaoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ne Alper ne de başka bir oyuncu... Bugüne dek 2-0'dan dönen oldukça maç var. Geriye düştüğümüz anda olmamalıydı. Bir taraftarın oyuncusunu yuhalaması doğru bir alışkanlık değil. Bizim bilhassa birlik beraberliğe, kenetlenmeye ihtiyacımız var. Daha 30. dakikada güruh ile bağı koparıyoruz. Kimden yardımcı alacağız. Pozitif yönde yönde yardıma ihtiyacımız var. Kazanırken hepimiz iltifatlar. Gol yedikten sonrasında yardıma ihtiyacımız var ki kafamızı kaldırıp devam edelim. O nedenle taraftarın yaptığını tasvip etmiyorum. Tekrarının olmayacağına inanıyorum."

Tarık Çetin ve Gökhan Akkan'ın sakatlıkları sebebiyle Zafer Görgen'in kalede vazife yaptığına değinen Hamzaoğlu, "Zafer'in yediği goller talihsizlikti. Oyun içinde iyiydi. İnşallah tüm talihsizlikler bugüne muadil gelmiştir." açıklamasını yapmış oldu.

Hamza Hamzaoğlu, Ponck ile görüşmelerin büyük miktarda sonuçlandığını ve durumun yarın netleşeceğini, atak hattına bir oyuncu daha baktıklarını laflarına ekledi.

Daha yeni Daha eski
Google News