Kupaya uzanan el

Adana Demirspor , Samsunspor maçında  belki tam olarak gücünü sahaya yansıtamadı, kaçırdığı hoyrat pozisyonlar vardı, defansın arkasına adam kaçırdı ama en azından mücadele azmi yüksek isabetli pas trafiği vardı. Ve santim santim rakip sahaya yığılışını görebildik. Gol gecikti biraz ama olsun, geç olsun güç olmasın. Önemli olan 3 puandı ve biz onu aldık. Rakip belliki yenilmemek için gelmişti ve hemen her atağımızda karşımızda 11 defans oyuncusu oluyordu ama yendik. hemde hakederek.

Yeni transferlerin adaptasyonu ise şüphesiz olumlu yöndeydi. Kolay değil takım neredeyse yeni baştan oluşturuldu. İlk
devre sahaya çıkan isimlerden 6 isim yeniydi ve bu değişim sahada göze batmadı aksine işleyen bir makina parçalarının uyumu gibiydi. 1-0 belki riskli bir skordu belki bu maç şampiyonluk maçı değildi ama golü atan Tiago olunca, son saniyelerde kaleye giden bir topu kurtaran yeni transfer edilen kaleci olunca işler değişiyor.
Fevzi Elmas maçtan önce , defansta oynayan arkadaşlarımı iyi tanıyorum, diğer takımlarda birlikte oynamıştık derken aslında bize saha içerisinde uyum sorunu yaşamayacağımızı hissettirmişti ama Oğuz Dağlaroğlu'nun ardından artık yoğurdu bile üfleyerek yeme alışkanlığı kazanmıştık. Maç oynanırken kaledeki varlığı bize güven verdi Fevzi'nin. Birebir pozisyonda çıkışı, kaleyi daraltması, topu oyuna sokarken akıllı ve hücuma en geriden destek vermesi beni mutlu etti.  Hele son dakikalarda Ofiedu'nun kafa vuruşunu çıkartması...! Kupaya uzanan el gibiydi... Uzadı resmen... Akşam yattığımda, aklımda hala Fevzi'nin  o müthiş kurtarışı gözlerimin önüne geldi.  Umuyorum Fevzi'nin o maçtaki  başarılı performansı sezon içerisinde de devam eder ve o heyecanı hep birlikte yaşamanın tadına varırız.

Adana Demirspor 4 maçtır mağlubiyet yüzü görmedi. Kayseri Erciyesspor mağlubiyetinin ardından camiada deprem yaşanmış, Osman Özköylü görevini iade ederek kulüpten ayrılmıştı. Osman Özköylü'ye güvenen camia ise onu tekrar takıma getirerek ne kadar olumlu bir hamle yaptığını dosta düşmana bir kez daha gösterdi. Osman Özköylü takımın başına tekrar geldiğinden bu yana 1beaberlik 3 galibiyet ile zirve yarışına tekrar dahil oldu ve maç fazlası ile olsa bile ilk 2 'nin içerisine dahil oldu.

Adana Demirspor yönetimin başına geçerek büyük riskler alan Sedat Sözlü, transfer politikasında kulağını hep camiadan yana kabartarak, aslında riski minimize etti ve doğrusunu yaptı. Devre arası yapılan transferlerle Adana Demirspor'un itici gücüne güç katmanın yanısıra tribünleride mutlu etmenin formullerini sürekli araştırdı, yeri geldi tesislerde yattı, babası kalp krizi geçirdiğinde bile Adana Demirspor ile ilgileniyordu, yeri geldi yeni doğan minik evladını bıraktı Adana Demirspor'a koştu. Sedat Sözlü, Adana Demirspor'u ciddi ciddi yaşamaya başladı, Allah emeklerini boşa çıkartmasın...

Adana Demirspor taraftarı yine her zamanki yerinde tribünde tam desteğe devam ediyor, korkuyor bu sezon sonunun diğer sezonlara benzemesinden...

Hep hüzün ve acı kederden...

İnşallah bu yönetim ve teknik ekip ile sezon sonu özlenen ne varsa kavuşacağız, ne yaşamadıysak yaşayacağız...

Saygılarımla;

Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News