18. Randevu

Süper Lig'in 8. haftasında karşılaşacak olan FT Antalyaspor ile Adana Demirspor birbirlerine 18. kez rakip olacak. Adana Demirspor 26 sene sonra çıktığı Süperlig'de ilk deplasman galibiyetini almayı hedefliyor.

Ligde son oynadığı 3 müsabakada 2 Galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Adana Demirspor, yükselişini perçinlemek için bu deplasmandan da galibiyetle dönmek istiyor. Takımda morallerin yerinde olduğu ve sakatlığı süren Belhanda ve Akintola'nın düz koşulara başladığı bildirildi. Tecrübeli kaptanımız Gökhan İnler ise takımdan ayrı olarak salonda; kondisyoner eşliğinde özel olarak çalışıyor.

Süper Lig'in 8. hafta açılış maçında Adana Demirspor'u konuk edecek olan FT Antalyaspor, hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'ndeki antrenman ısınma hareketleri ile başlayıp pas oyunu ile devam etti. 

Teknik Direktör Ersun Yanal gözetimindeki antrenman, Adana Demirspor maçının taktik provalarının gerçekleştirildiği çift kale çalışması ile sona erdi. Antrenmana sakatlığı devam eden Doğukan Nelik katılmadı. Bilet fiyatlarında indirime gidilen müsabakada taraftarlarında maça yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Öte yandan iki takım bugüne kadar 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 4'ünü Antalyaspor, 8'ini Adana Demirspor kazanırken, 5 karşılaşma ise berabere bitti. 


OPTA VERİLERİ;

  • Antalyaspor evinde bize karşı 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmıştı.
  • Antalyaspor 2 müsabakadır kaybetmiyor.
  • Antalyaspor son 2 müsabakada kalesinde gol görmedi.
  • Antalyaspor son 3 müsabakada rakip kalelere 3 gol atabildi.
  • Adana Demirspor 3 müsabakadır kaybetmiyor.
  • Adana Demirspor son 3 müsabakada rakip kalelere 10 gol attı.
  • Deplasmanda oynadığı son 55 Süper Lig maçını kazanamayan Adana Demirspor (13B 42M), ligde devam eden en uzun seriyi yaşıyor. Süper Lig tarihindeki en uzun dış saha galibiyet hasreti ise Orduspor'a ait (Mayıs 1979-Şubat 1985 arasında 57 maç).
  • Adana Demirspor formasıyla çıktığı son üç Süper Lig maçında da gol atan Mario Balotelli (toplam 3 gol), lig kariyerinde en son Kasım-Aralık 2017 arasında dört maçlık bir seri yakaladı (Nice formasıyla 4 maçta 4 gol).
  • Bu sezon Süper Lig'de oynadığı beş maçta beş gole doğrudan katkı sağlayan (2 gol & 3 asist) ve son karşılaşmada üçüncü asistini yapan Matias Vargas (vs Gaziantep FK), en üst lig kariyerinde daha fazla gol pasını en son 2018/19 sezonunda verdi (Velez Sarsfield formasıyla 4 asist).
  • Ersun Yanal, Antalyaspor'un başında yabancı teknik adamların çalıştırdığı takımlara rakip olduğu hiçbir Süper Lig maçını kazanamadı (3B 2M).

Daha yeni Daha eski
Google News